Dječji festiVAL Jelsa

"Dječji val" Vraća se s Trećim Izdnjem od 4. do 9. Lipnja!

Izvor i foto: Turizmoteka/TZO Jelsa

Jelsa, 3. lipnja 2024. – Dječji festiVAL Jelsa, poznatiji kao "Dječji val", ponovno dolazi u Jelsu u svom trećem izdanju, od 4. do 9. lipnja. Organiziran od strane Turističke zajednice Jelsa i nakladničke kuće Ibis grafika, ovaj festival, koji je prvotno zamišljen kao vikend za djecu, prerastao je u šestodnevni događaj prepun raznovrsnog i bogatog programa za djecu svih uzrasta.

Svečano Otvorenje na Trgu sv. Ivana

Festival će započeti svečanim otvorenjem na Trgu sv. Ivana, gdje će nastupiti otočka djeca izvođači. Program uključuje nastupe školskog zbora, solističke izvedbe učenika glazbene škole, plesne točke malih članova KUD-a Jelsa te moderne plesne izvedbe. Posebno se iščekuje izvedba pobjedničke priče s ovogodišnjeg Dječjeg Pričigina pod nazivom “Sveti Luka izi pulentu”.

Tijekom šest dana festivala, djeca će imati priliku sudjelovati u raznolikim radionicama. Organizirane skupine školaraca i predškolaca, uključujući i djecu iz područnih škola, uživat će u radionicama pletenja, plesanja, kemijskih istraživanja s Tinker Labsom Split, upoznavanja morske biologije sa znanstvenicima Instituta za oceanografiju, crtanja, slušanja audio knjiga, kino projekcijama, sajmu biranih naslova za djecu i predavanju renomiranog astronoma Korada Korlevića.

Zabavni dio programa uključuje cirkuske akrobacije omiljenog “Svijeta čarolije” koje će sigurno oduševiti sve prisutne. Spoj edukacije, umjetnosti i zabave čini Dječji festiVAL Jelsa događajem koji se ne smije propustiti.
PROGRAM - Dječji festiVAL Jelsa