Dani Okusa hrvatske tradicije

11 gastronomskih festivala pod zajedničkim nazivnikom

Izvor i foto: Turizmoteka/Dani okusa

Kako je najavljeno na prošlotjednoj sjednici savjeta projekta Okusi hrvatske tradicije ovogodišnji 3. nacionalni Dani okusa, čiji je pokrovitelj Ministarstvo turizma i sporta, održati će se od 18.-28.11.2022. godine.

Ovaj jedinstveni festival hrvatske gastronomije od ove se godine održava po novom konceptu kojim se želi dodatno naglasiti vlastiti identitet pojedine regije i njezinih lokalnih, posebno eno-gastronomskih osobitosti, a time i ukupne turističke prepoznatljivosti.

Tijekom desetodnevnog trajanja u ugostiteljskim objektima, nosiocima standarda Okusi tradicije, u ponudi će se naći po dva različita menija od najmanje tri slijeda i to u jednoj od odabranih cjenovnih grupa počevši od 95,00 kn na dalje.

Posjetiteljima će to biti idealna prilika da po posebno pogodnim cijenama uživaju u okusima i mirisima hrvatskih tradicijskih jela, jela spravljenih od tradicijskih namirnica na tradicionalan način ali i onih pripremljenih u suvremenoj kulinarskoj obradi i prezentaciji.

Ovaj projekt se realizira u suradnji s 11 županijskih turističkih zajednica pa tako i festival zapravo objedinjuje 11 regionalnih manifestacija:

Okusi Srijema i Slavonije (Vukovarsko-srijemska županija)
Okusi Zlatne Slavonije (Požeško-slavonska županija),
Okusi graničarskog Posavlja (Brodsko-posavska županija)
Okusi Podravine i Slavonije (Virovitičko-podravska županija),
Okusi Podravine i Prigorja (Koprivničko-križevačka županija),
Okusi Banovine, Moslavine i Posavine (Sisačko-moslavačka županija),
Okusi Bjelovarsko-bilogorskog kraja (Bjelovarsko-bilogorska županija),
Okusi Varaždinskoga kraja (Varaždinska županija),
Okusi Zagorja (Krapinsko-zagorska županija),
Okusi Zagrebačkoga kraja (Zagrebačka županija)
Okusi planine i mora (Ličko-senjska županija).