Dani črešanj va Lovrane

Kroz cijeli mjesec u lovranskim ugostiteljskim objektima možete pronaći slastice na bazi te slatke voćke

Izvor i foto. Turizmoteka/TZO Lovran

S lipnjom u Lovranu tradicionalno kreću i Dani črešanj va Lovrane. Ta slatka sorta brtošinka koja uspijeva podno padina Učke na terasastim vrtovima lovranskog zaleđa ali i niže prema moru ponovno ujedinjuje gastro scenu zadajući joj vrlo težak, ali ujedno i sladak zadatak.

Kroz cijeli mjesec u lovranskim ugostiteljskim objektima možete pronaći slastice na bazi te slatke voćke a poneki su si restorani dali truda i ovaj slatki plod ukomponirali i u glavna jela. Ništa manje bitni nisu kolači, sladoled i kokteli s trešnjama pa sve pozivamo da „potegnu“ do Lovrana na dan, dva, vikend ili možda i cijeli tjedan, budući da temperature rastu i ljeto nam je na vratima.

Glavni događaj odvijati će se 15. lipnja na lovranskom Trgu slobode. U 14 sati starta još jedno izdanje vođene gastro – glazbene ture koja je do sada polučila odlične rezultate a zanimanje za nju i dalje raste pa je potrebno na vrijeme se prijaviti na istu na: info@visitlovran.com ili u uredu Turističke zajednice općine Lovran.

Po završetku ture Starim gradom Lovrana događaj se seli na sam Trg slobode na kojem će već od prijepodnevnih sati izlagati OPG-i s područja Primorsko – goranske županije prezentirajući svoje proizvode ili pak rukotvorine koje ćete imati prilike i kupiti. Organiziran je i bogat kulturno – zabavni program. Nemojte propustiti rezanje 10-metarskog štrudela od trešanja a za ljubitelje nogometa osigurano je i gledanje prve Euro utakmice u kojoj će snage odmjeriti Hrvatska i Španjolska. Nakon utakmice slijedi druženje uz Coffee Shop Acoustic band.

No to nije sve što se događanja tiče. U lipnju započinjemo i s bogatim kulturno – zabavnim programom u suradnji s Kulturom Lovran pri Općini Lovran i mnogim drugim Udrugama kao i ugostiteljima koji zajedničkim snagama kreiraju zanimljiv program tijekom cijelog ljeta. Za početak donosimo popis događanja u ovom mjesecu.