Crikvenica: Počinje 7. tjedan plave ribe

Rivijera Crikvenica od 7. do 14. lipnja

Izvor i foto. TZG Crikvenica

Ljubitelj ste ribe? Kušali biste nešto ukusno i zdravo, no ne da vam ići u ribarnicu, a kamoli kuhati? Zapravo biste se htjeli samo opustiti, zabaviti i pošteno napuniti baterije. Ne brinite, znamo kada i gdje vaše želje mogu zaživjeti. Za početak, udobno se smjestite i slijedite upute u nastavku.

Rivijera Crikvenica će od 7. do 14. lipnja biti domaćin sedmoga Tjedna plave ribe, manifestacije koja je dio projekta „Cesta plave ribe“ Turističke zajednice Grada Crikvenice. Tjedan je to koji bi se najkraće dao opisati kao plav, zdrav, zabavan, edukativan i posvećen tradiciji. Plava je riba nekoć bila jedna od najčešćih namirnica u crikveničkim kuhinjama. Ovdašnji su ribari stoljećima slovili kao vrijedni i vrsni stručnjaci, ali i učitelji koji su svoja znanja nesebično prenosili brojnim generacijama diljem svijeta.

Program će otvoriti prezentacija „Ceste plave ribe“ u petak, 7. lipnja u 19 sati u centru Crikvenice. Bit će to pravi užitak za posjetitelje, uz posebno uređen gastro stol, slasne i zdrave specijalitete od plave ribe, zanimljivu prezentaciju pod vodstvom iskusnih kuhara te zabavni program. Veliku će pozornost svakako izazvati velika tuna, koja će se najprije filetirati, a potom pripremati na žaru. Bit će to prava velika kuhinja na otvorenom smještena tik do mora.

Subota, 8. lipnja, rezervirana je za Ribarsku feštu od plave ribe, i to od 19 h na Veloj paladi u Crikvenici. Tjedan plave ribe spaja tradicionalne vrijednosti i običaje sa suvremenošću, a osim što zabavlja, istovremeno poučava novim spoznajama i vještinama. Tako će u ponedjeljak, 10. lipnja profesionalni kuhari učiti o modernim jelima od plave ribe, a dugogodišnji crikvenički gosti će 11. lipnja upoznati tradicionalna jela od plave ribe. Sedmi Tjedan plave ribe završava u petak, 14. lipnja uz „Večer ribarske tradicije“ od 20:30 h na crikveničkoj Veloj paladi. Bit će to vesela i opuštena večer, začinjena ukusnom plavom ribom, lokalnim vinima i primorskom glazbom.

Već sedmu godinu zaredom vrijedni su i ugostitelji s područja čitave crikveničke rivijere, koji su pripremili posebne jelovnike temeljene na jelima od plave ribe po promotivnoj cijeni od 100 kuna, a nude ih sljedeći restorani: u Crikvenici „Amor“, „Bodulka“ i „Trabakul“, u Dramlju „Domino“, u Jadranovu „Feral“ te „Kantunić“ i „Riva“ u Selcu.
Zakoračite na „Cestu plave ribe“, koju možete pronaći jedino na Rivijeri Crikvenici! Ovdje je plava riba vladarica cijele godine, no glavnu ulogu ima u svome tjednu, od 7. do 14. lipnja, kada ćete posebno uživati uz ukusna tradicionalna i moderna jela i zabavu u sjajnom društvu domaćina.

Organizator: Turistička zajednica Grada Crikvenice