Biograd na moru: Hrvatska ima svoju Olimpijadu!

Od ove nedjelje u Dalmalandu se održava natjecanje u olimpijskim sportovima, sudjelovati mogu svi koji to žele!

Izvor i foto: Turizmoteka/Dalmaland 

Piše: Dolores Tolić

Počelo je odbrojavanje do Olimpijade u Parizu, a u čast najstarijoj sportskoj priredbi, u našem zabavnom parku Dalmaland u Biogradu na moru organizira se natjecanje u olimpijskim sportovima. Ovo je prvi put kako će se u najvećoj zabavnoj oazi na Jadranu održati sportska manifestacija s olimpijskom programom. Olimpijada u Dalmalandu počinje već u nedjelju 7. srpnja, a trajat će do 14. srpnja.

-Tijekom svih sedam dana u našem tematskom i vodenom parku bit će natjecanje u nekom olimpijskom sportu. Od individualnih sportova to su plivanje, skokovi u vodu, streličarstvo, skok u dalj, štafeta… Posebno svečano bit će u nedjelju, na dan otvorenja Olimpijade kad će se u našem parku paliti olimpijska baklja, baš kao i na pravoj Olimpijadi – najavio je Ivan Bobanović, direktor marketinga u Dalmalandu.Naravno, na programu u Biogradu su i timski sportovi, a sudjelovati mogu svi koji to žele. Olimpijski program uključuje sportove i za najmlađe, koji će se također moći okušati u raznim olimpijskim disciplinama.

-Naši animatori će svakodnevno demonstrirati osnove mačevanja, od pravilnog stava do početka mačevanja, koristeći sigurne mačeve od mekog stiropora, ali i neke druge sportove. Naime, cilj nam je upoznati djecu s novim i drugačijim sportovima na siguran način, pružajući im priliku da se zabave i nauče nešto novo – ističe Bobanović iz Dalmalanda, koji se ovih dana priprema i za predstavljanje novog dijela parka.


Riječ je o VIP zelenoj oazi Pine Paradise, a čija je vrijednost milijun eura. Pine Paradise prostire se na 3000 metara četvornih te je ukupna površina parka sada preko sedam hektara, uključujući i vodeni kompleks koji je svečano otvoren prošlog ljeta, nakon opsežnih dvogodišnjih radova.


Otvorenje Pine Paradise predviđeno je u sklopu održavanja olimpijskih igara u Dalmalandu, a prema riječima Bobanovića njihovu zabavno-sportsku priču podržali su i naši proslavljeni sportaši koji su već najavili svoje sudjelovanje na biogradskoj Olimpijadi.