Baška: Marijin zvon- revija kampananja

Srijeda, 14.8., crkva sv. Trojstva, 21h

Izvor i foto: TZO Baška

U organizaciji Društva Sinjali i ove godine u predvečerje svetkovine Vele Gospe bit će prigodni program - 11. Marijin zvon, revija kampananja.

U programu će sudjelovat tri ekipe kampanara koji će slaviti svečanim zvonjenjem na zvoniku bašćanske župne crkve, a program će se preko video projekcije pratiti na cimiteru ispred pročelja crkve.

Ovogodišnji program vodit će Nataša Plišić Dujmović, a započet če zvonjavom novoga zvona sa crkve sv. Ivana povrh Baške, a zatim će slijedom kampanati ekipe kampanara.
Posebni gosti koji će upotpuniti program bit će naš proslavljeni glazbenik Bruno Philipp na klarinetu, uz pratnju gospođe Lidije Lovrić-Vidiš na klavijaturi.


Kampanari:

BAŠKA
Branko Randić
Blandina Marković-Randić

SLOVENIJA – Predoslje
Luka Bratina
Dominik Bratina
Janko Bratina

MALI LOŠINJ
Matej Budinić + kompanjon

Posebni glazbeni gosti:
Bruno Philipp
Lidija Lovrić-Vidi

*U slučaju kiše program će se odvijati u crkvi Presvetoga Trojstva.


Društvo za kulturu, tradiciju i ekologiju "Sinjali",u partnerstvu sa Župom Baška, ostvarilo je projekt Korak po korak do Straca. Uredio se trošni zvonik crkve sv. Ivana Krstitelja na mjesnom groblju i župne crkve nekadašnjega staroga kaštela te postavilo novo zvona. uređenje galerije u koju je smješteno staro napuklo zvono Starac te osvijetljenje zvonika crkve u noćnim satima.

OSTALA DOGAĐANJA:

Koncert povodom blagdana Vele Gospe: JOSO BUTORAC
________________________________________
četvrtak, 15.8., ispred crkve sv. Trojstva, 21h


Joso Butorac više od 40 godina oduševljava publiku svojim pjesmama i svojim glasom. Život je posvetio glazbi, od pjevanja na terasama i feštama (najviše uz svoju grupu Vivak), pjevanja u klapi, nastupa na festivalima do današnjih belkanto koncerata. Široj javnosti najpoznatiji je po uspješnim nastupima na Melodijama Istre i Kvarnera (na MIK-u nastupa od 1993.g.), gdje je ove godine osvojio prvo mjesto sa skladbom “Primorska arija”!
Počeo je pjevati još vrlo mlad, 1970. godine, na natjecanju pjevača amatera "Sijelo 18", u tadašnjem riječkom kinu Jadran. Umjesto karijere u kazalištu, odabire pjevanje sa zabavnim grupama po brojnim plesnjacima na Primorju, posebno na ljetnim terasama. 1974.godine osniva grupu Vivak koja je desetljećima bila jedna od najpopularnijih zabavnih grupa sa Kvarnera. Punih deset godina bio je prvi tenor klape "Novljani".

ROKOVA
________________________________________petak, 16.8., Draga Bašćanska, od 20h

Pridružite nam se na jubilarnom, petnaestom izdanju tradicionalne fešte Rokova, koja će se održati u Dragi Bašćanskoj u organizaciji BK Jabuka!

09:00 sati Sveta Misa u kapeli Sv.Roka
19:00 sati nastup KD Šoto Jurandvor ispred Zadružnog doma
20:00 sati tradicionalna fešta uz nastup grupe Point
bogata gastro ponuda tradicionalnih jela i pića

 

ULAZ SLOBODAN NA SVA DOGAĐANJA