Ako tražite ideju za vikend izlet, u srcu Hrvatske pronašli smo pravo mjesto za vas!

Radionice, glazbeni nastupi, dan poezije, edukativne šetnje i tradicijske igre samo su dio onoga što vas očekuje u Parku prirode Lonjsko polje ovoga vikenda

Izvor i foto: Turizmoteka/PP Lonjsko polje

Dani su sve topliji i sunčaniji pa je pravo vrijeme za boravak u prirodi. Neka na vašoj listi želja bude obilazak Lonjskog polja i obilježavanje 34. rođendana Parka prirode Lonjsko polje.

Krapje svojom jedinstvenom arhitekturom osvaja na prvu zato se ove subote uputite u ovo pitoreskno mjestašce nedaleko od Zagreba i otkrijte čarobnu Posavinu. Jedinstvena arhitektura i način života stanovnika čine splet i suživot čovjeka i prirode, a više o tradiciji i običajima doznat ćete od vodiča Parka prirode Lonjsko polje 6. travnja 2024. godine na edukativnim šetnjama kroz selo graditeljske baštine.

Ako tražite laganu šetnju prirodom ili plovidbu čamcima na solari pogon dok okolo vas veselo cvrkuću ptice i klepeću rode posjetite ornitološki rezervat Krapje đol, prošećite malom kružnom stazom od 6 km koja nudi niz opcija za predah u smislu odmorišta, klupica i vidikovaca, a dio staze prolazi uz rijeku Savu pokraj koje slobodno pasu posavski konji.

RođenDAN Parka prirode Lonjsko polje sada je već tradicionalna manifestacija uz bogat edukativni i zabavni program, a u Lonjskome polju započinje i sezona plovidbe čamcima na solarni pogon. Zato rezervirajte svoje mjesto na plovilu još danas radi ograničenog kapaciteta na plovilima pozivom na broj 044-672-080.
Svi oni koji ne mogu doći ove subote u ovaj jedinstveni Park prirode, uživati u njegovim ljepotama mogu svakoga vikenda do listopada.

Predivna priroda, ornitološki raj, poučne staze, razgledavanje prirode na biciklima ili u elekrični golf vozilima, istraživanje rukavaca rijeka kanuima, nagrađivani vidikovci, edukativne radionice…. Lonjsko polje je odlično mjesto za izlet i bijeg od svakodnevice.
Posjetite ovaj biser Hrvatske i otkrijte neotkriveno!