Adventsku čaroliju u Makarskoj otvara Dalmatino

Grad Makarska ove godine klizalište vraća na omiljenu lokaciju građana, Trg Tina Ujevića, koji zajedno s Trgom fra Andrije Kačića Miošića, čini savršenu adventsku kulisu u staroj gradskoj jezgri

Izvor i foto: Turizmoteka/TZG Makarska

Advent Makarska otvara grupa Dalmatino, 3. prosinca na centralnom gradskom trgu! Glavna kulisa Adventa, uz Trg fra Andrije Kačića Miošića postaje i Trg Tina Ujevića na koji se ove godine vraća klizalište i sadržaji za najmlađe.
Uz bogatu gastronomsku ponudu adventskih kućica, kušanje lokalnih specijaliteta te koncerte poznatih glazbenika, novost je zasigurno jedan od najbogatijih programa za najmlađe koji se s razlogom najavljuje kao Najveći Mali Advent u Dalmaciji.

Najveći mali Advent počinje već 6. prosinca, na blagdan Sv. Nikole koji će tradicionalno donijeti poklone za djecu, a program se nastavlja na klizalištu, uz predstave, kreativne radionice i čarobne čitaonice. Na Trg Tina Ujevića stižu i Orašar, Domenica, Luka Vidović te neponovljivi Klaun Šarenko, a ni ove godine neće izostati dječji doček Nove godine 31. prosinca.

Advent Makarska i ove godine okuplja poznata glazbena imena. Nakon legendarnog Dalmatina u grad pod Biokovom stižu i Matija Cvek, Crvena jabuka, klapa Iskon, Grše, The Frajle dok će Makarani i njihovi gosti u Novu 2024. ući uz bezvremenskog Nenu Belana i Fiumense.

Obol ovogodišnjem programu dat će i jake lokalne snage bendovi, DJ-i, i neizostavni Big Band Makarska.

Ljubitelji stvaranja dragocjenih trenutaka za pamćenje moći će to učiniti na više lokacija, a najbolja fotografija bit će nagrađena.
Cijeli bogati program Adventa u Makarskoj možete pratiti na stranicama Turističke zajednice grada Makarske, stranicama Grada Makarske te na Facebook i Instagram stranici pod nazivom Advent Makarska!