58. Floraart: Cvijet za bolji svijet

Volite li cvijeće? Za veliku većinu onih koji će odgovoriti potvrdno, Floraart je i ove godine nezaobilazno vrijeme i mjesto susreta. Užitak je zajamčen!

Izvor i foto. Turizmoteka/TZG Zagreb

Međunarodna vrtna izložba Floraart ove se godine održava 58. put i to pod motom „Cvijet za bolji svijet“.

Od 29. svibnja do 2. lipnja na prostoru prekrasnog i prostranog parka Bundek svojim će se izlošcima predstaviti 150 domaćih i osam stranih izlagača.

Floraart je najveći hortikulturni događaj u ovom dijelu Europe koji Zagreb uvrštava u krug gradova razvijene vrtlarske tradicije. Za ljubitelje cvijeća, ali i profesionalce bit će to prilika da upoznaju trendove u krajobraznom uređenju, vide nova idejna rješenja u uređenju vrtova i zelenih površina te u aranžiranju cvijeća, kao i novitete u biljnoj proizvodnji i vrtnoj mehanizaciji.

Uz prigodnu prodaju cvijeća i sadnica, tradicionalno se tijekom trajanja Floraarta organiziraju zanimljiva predavanja i radionice. Također će se održati atraktivna natjecanja, poput tradicionalnog Hrvatskog kupa florista i natjecanja učenika srednjih škola u aranžiranju cvijeća.

U samom središtu Zagreba, na Trgu Petra Preradovića koji Zagrepčani s razlogom zovu Cvjetni trg, od 20. do 26. svibnja bit će postavljena atraktivna cvjetna instalacija, pozivnica na Floraart.