„21. Ribarski dani“ u Kopačevu

Najposjećenija gastro manifestacija u regiji, Baranji i Slavoniji!

 

Izvor i foto: TZO Bilje

Prvi Ribarski dani održani su 1998. godine, tada su posljednji puta potomci nekadašnjih kopačevskih ribara povukli mrežu na Sakadašu i izvukli babuške, štuke i pokojeg šarana. Pojedeni su u slast, a okusi toga prvog poslijeratnog slavlja postavilo je temelj za budućnost turizma u Kopačevu, ali i općini Bilje.

„21. Ribarski dani“ u Kopačevu, manifestacija je to na kojoj u dva dana kroz Kopačevo prođe preko nekoliko tisuća ljudi željnih etno ambijenta te mirisa i okusa ribe. Kopačani ove dane doživljavaju kao priliku za promociju tradicije i seoskog turizma. Selo tada miriše na fiš paprikaš, šarana u rašljama, štuku u mundiru te specijalitete od divljači, a na brojnim štandovima nude se proizvodi iz vlastite proizvodnje: domaća mljevena paprika, med, ajvar, slatkiši i suveniri te domaći kolači.

Manifestacija je to koja okuplja najveći broj izlagača domaćih proizvoda od hrane, pića i suvenira, a u svom programu nudi bogat kulturni i zabavni program, nastupe kulturno umjetničkih društava, tamburaških sastava, koncerte i gastro evente. I ove godine, brojna kulturno umjetnička društva sudjeluju u kulturnom programu, koji u subotu 14. rujna 2019. završava koncertom Miroslava Škore, dok je nedjelja 15.rujna 2019. godine rezervirana za tamburaške sastave, a program će završiti koncertom grupe Republic iz Mađarske.

Omeđeni Dravom i Dunavom, destinacija općine Bilje raznolika je po svojim sadržajima, oaza za lovce i ribolovce, ali i za avanturiste te one željne mirnog odmora. Za vrijeme održavanja Ribarskih dana, mjesto Kopačevo je središnje mjesto spajanja ljudi, okusa i mirisa Baranje, tako da smo sigurni da ćete nam i ove godine biti dragi gost.

Program
14. rujan, subota

10:00 – sajam domaćih proizvoda
14:00 – svečano otvaranje
14:30 – nastupi kud-ova
17:00 – bubnjari „Kurul”
18:00 – City band
21:00 –koncert Miroslava Škore
23:00 – garden koncert


15. rujan nedjelja

10:00 – sajam domaćih proizvoda
11:00 – fišijada
12:00 – zabavni program
– TS melem
– grupa Aranycsárdás
– TS Kočije
20:00 – koncert grupe Republic (Mađarska)