16. Festival levande u Velom Grablju

Mirisi i zvuci Hvara

Izvor i foto. Turizmoteka/TZG Hvar

Za sve koji traže idealan bijeg od svakodnevnog stresa, Hvar je idući vikend savršena destinacija.
U Velom Grablju se 12. i 13. srpnja održava 16. Festival lavande, koji obećava jedinstvenu atmosferu ispunjenu mirisima, bojama i zvukovima ovog prekrasnog otoka.

Festival lavande nudi bogat i raznolik program. Posjetitelji će moći sudjelovati u raznim radionicama, posjetiti izložbe, uživati u predstavama i promocijama knjiga. U sklopu festivala a kao dio 69. Hvarskih ljetnih priredbi gostuje i ansambl LADO (koji ove godine obilježava 75. obljetnicu umjetničkog djelovanja) koji će svoj koncertni nastup održati u petak 12. srpnja na jednoj od najljepših otvorenih pozornica, na hvarskoj Venerandi.

Završetak festivala bit će obilježen nastupom grupe Pavel u Velom Grablju, idiličnom selu koje se ponosi svojom tradicijom i ljepotom. Lavanda, sa svojim očaravajućim mirisom i ljekovitim svojstvima, već stoljećima zauzima posebno mjesto u životima i srcima Hvarana.

Udruga Pjover, glavni organizator 16. Festivala Lavande svojim radom doprinosi očuvanju i promociji kulturno povjesne baštine Velog Grablja i otoka Hvara te je i ovaj put pripremila manifestaciju koja će vam otkriti zašto lavanda ima tako značajno mjesto na Hvaru. Vidimo se na 16. Festivalu lavande u Velom Grablju!