Sveučilište u Zagrebu zauzima visoko 169. mjesto na globalnoj ljestvici u kategoriji "Hospitality & Tourism Management"

Objavljena najnovija Šangajska lista najboljih sveučilišta u svijetu

Izvor i foto: Turizmoteka

Prema najnovijoj Šangajskoj listi najboljih sveučilišta u svijetu, Sveučilište u Zagrebu zauzima visoko 169. mjesto na globalnoj ljestvici u kategoriji "Hospitality & Tourism Management".

U usporedbi s prošlom godinom, to je skok za skoro 50 mjesta (216)!
Sveučilište u Zagrebu jedini je predstavnik iz Hrvatske na ovom prestižnom popisu, a upravo u području turizma ostvaruje najbolju poziciju, čemu je najveći doprinos dala Katedra za turizam Ekonomskog fakulteta.

Metodologija je rigorozna te se pri izračunu pozicije promatraju isključivo radovi u bazi Web of Science (WOS), stupanj internacionalizacije, međunarodne nagrade i objave u top časopisima područja.

Šangajska rang–ljestvica sveučilišta ili Šangajski popis najboljih svjetskih sveučilišta (engleski Academic Ranking of World Universities, kratica ARWU) jedno je od najcitiranijih rangiranja najboljih sveučilišta na svijetu koje od 2003. godine objavljuje Šangajsko sveučilište Jiao Tong (Wikipedia).

POVEZNICE:
Šangajska lista (2020). Sveučilište u Zagrebu rangirano između 150. i 200. mjesta u kategoriji „Hospitality & Tourism Management“ (http://www.shanghairanking.com/Shanghairanking-Subject-Rankings/hospitality-tourism-management.html).
Detaljno rangiranje prema kojem se UNIZG nalazi na 169. mjestu (http://www.efzg.unizg.hr/UserDocsImages/TUR/ShanghaiRanking_2020_Hospitality_and_Tourism_Management_precise_ranking.pdf).