Interdisciplinarna ljetna škola - Zadar 2020.

Cilj-podizanje kvalitete života i inovativnih vidove turizma


Izvor: Arhitektonski fakultet Zagreb Foto: TZG Zadar
Sveučilište u Zadru u suradnji s Arhitektonskim fakultetom, Sveučilišta u Zagrebu organizira Interdisciplinarnu ljetnu školu - Zadar 2020.

Praktični rad ove radionice provodit će se kroz 4 godine na određenim područjima Zadarske županije i Grada Zadra. Tema ovogodišnje radionice jest susret s vrtnim gradom, gdje će se kroz ruralno urbani kontinuum Zadar - Ravni kotari/Bukovica prikazati novi oblici odnosa grada i njegovog zaleđa koji će pridonijeti rješavanju danas nedovoljno artikuliranom stavu o potrebi cjelovitog sagledavanja prostora.

U okviru otvaranja ljetne škole odvit će se i promocija knjige „AFIRMACIJA ZADARSKOG POLUOTOKA“ koja predstavlja rezultat prethodne urbanističke radionice.

Otvaranje škole i prezentacija knjige će se održati se u ponedjeljak 22. kolovoza 2016. u Svečanoj dvorani Starog kampusa Sveučilišta u Zadru (Mihovila Pavlinovića) u 10:00 sati. 

Cilj  je profesora sa zagrebačkog i Zadarskog svučilišta da kroz 4 godine, započne rad na različitim interdisciplinarnim projektima vezanim na podizanje kvalitete života i inovativnih vidove turizma na području Zadra i njegove regije. Predviđeno je da ovu radionicu koja traje jedan tjedan svako ljeto pohađaju studenti arhitekture, urbanizma i dizajna sa Zagrebačkog sveučilišta i marketinga u turizmu, sociologije, agronomije, geografije….. sa Zadarskog sveučilišta.