NP Plitvička jezera nadomak novog rekorda

NP Plitvice posjetilo oko 1.200.000 posjetitelja

Izvor i foto: lika- online.com/NP Plitvička jezera

Do nedavno lijepi i topli dani ličke jeseni u studenom idealni su bili za boravak u prirodi. To se na poseban način odrazilo na posjetu NP Plitvička jezera. Park je bio u znaku punih izletničkih staza, električni brodovi su vozili bez prestanka i prepuni su bili panoramski vlakići pa su samo potvrdili pretpostavke o iznimno uspješnoj turističkoj sezoni koja se ove godine uvelike produljila. Rekao  je to za lika-online.com glasnogovornik JU NP Plitvička jezera Ognjen Borčić.

-Dosegnuli smo broj od više 1.133 000 posjetitelja, uz dobre najave do konca mjeseca studenog koji svakako obećava. Ono što nas posebno oduševljava jest činjenica da su to uglavnom  domaći gosti, uglavnom obitelji s malom djecom. Tek je zanemarivo bilo stranaca, pri čemu treba istaknuti posjetitelje iz Slovenije.
Narednih pet mjeseci cijena ulaznica za odrasle snižena je na 80 kuna po osobi, što je svakako dodatni motiv da bi se nastavila i intenzivirala odlična dinamika posjeta nacionalnom parku.
Doista je bilo impresivno gledati obitelji s malom djecom koje su u malenim drvenim čamcima doslovno osvojile naše najveće jezero Kozjak, kazao  je glasnogovornik NP Plitvička jezera Ognjen Borčić.
Tako se, kao i  nebrojeno puta do sada pokazalo da NP Plitvička jezera ima svoje štovatelje tijekom cijele sezone i u svim godišnjim dobima.