Valamar Riviera preuzela upravljanje Helios Farosom i izvukla ga iz stečaja

Većinski vlasnik Helios Farosa je Obvezni mirovinski fond PBZ CO (70,83%), a Valamar Riviera ima 23,61% dionica


Izvor : LIDER                         Foto: UNILINE

Valamar Riviera danas je obavijestila Zagrebačku burzu da je zaključila hotel management ugovor o upravljanju hotelsko-turističkim objektima i sadržajima Helios Farosa iz Starog Grada na Hvaru. Ugovor će stupiti na snagu i primjenu po upisu u sudski registar Trgovačkog suda u Splitu što se očekuje početkom rujna.

To je epilog uspješno zaključenog stečaja nad Helios Farosom, kojeg je Valamar dokapitalizirao sa 22,8 milijuna kuna. Iz Valamara tvrde da će njihovim upravljanjem hotelsko-turističkim objektima i sadržajima Helios Farosa započeti nova faza razvoja turizma u Starom Gradu.

Podsjetimo, prije nekoliko dana umjesto stečajne upraviteljice Mire Hajnić za jedinog člana Uprave vraćen je Davor Sansević, koji je bio direktor do 2012. Postavljen je i NO u sastavu Mirko Herceg (predsjednik), Marko Čižmek(zamjenik predsjednika), Mladen Markoč i Goran Fabris.

Većinski vlasnik Helios Farosa je Obvezni mirovinski fond PBZ CO (70,83%), a Valamar Riviera ima 23,61% dionica. Valamar će utjecaj u Nadzornom odboru imati posredstvom člana Uprave Valamara Čižmeka, i zamjenika predsjednika NO-a Valamara Markoča.