U Karlovcu otvoren novi hotel s četiri zvjezdice – Florian&Godler

Hotel ima 32 sobe, a nalazi se u karlovačkoj gradskoj četvrti Banija

Izvor : TZG Karlovac               Foto: kaportal.rtl.hr

U  Karlovcu je otvoren boutique hotel Florian & Godler. Ukupna investicija u hotel bila je oko 20 milijuna kuna, a gradnja je sufinancirana iz EU preko Ministarstva regionalnog razvoja s 5,3 milijuna kuna. Karlovačka tvrtka Star Turist, čiji je direktor i vlasnik Tomislav Hrastovšćak, je uložila gotovo petnaest milijuna kuna u gradnju novog Florian & Godler hotela.

Projekt gradnje hotela uključivao je rekonstrukciju i dogradnju postojeće stambene zgrade te opremanje novog hotela. Odobren je u okviru natječaja Podrška razvoju malog i srednjeg poduzetništva u turizmu financiranog iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Hotel ima 32 sobe, a nalazi se u karlovačkoj gradskoj četvrti Banija. Sobe su luksuzno opremljene, imaju dvije prostorije, a u hotelu se nalazi i mini wellness s turskom i finskom saunom, relax room-om, jacuzzijem…. Hotel Florian & Godler trenutno broji 15 zaposlenika, a najviše računaju na strane goste.

Ime hotela pojasnio je vlasnik Tomislav Hrastovšćak; - Florian zato što ćemo u budućnosti probati razviti cvjetnu priču, zelenu priču u našem hotelu, a Godler, ako malo zavirite u povijest ove lokacije onda ćete naći da je gospodin prezimena Godler na ovom mjestu imao ugostitetljsku radnju koja se zvala “K veselom Hrvatu”. Na taj način smo odlučili spojiti Florian i Godler.

Direktor Hrvatske turističke zajednice Kristijan Staničić bio je među brojnim uzvanicima na otvorenju hotela Florian & Godler. Čestitao je vlasnicima i naglasio važnost novog hotela u razvoju ponude kontinentalnog turizma.

Direktorica karlovačke Turističke zajednice Marina Burić istaknula je:
-Ovo je na postojećih 205 ležajeva, od danas plus 64. Brojke nisu velike ali je to u postotku jako veliki udio i mi smo izuzetno ponosni i ovo doživljavamo vrlo osobno i mislimo da će to u svakom slučaju potaknuti i druge i pridonijeti boljoj slici turizma u gradu Karlovcu.