Sunčani Hvar zapošljava 500 sezonaca; garantira plaću od 6,500 kn!

Pripreme za slijedeću sezonu su u tijeku

Izvor i foto: Turizmoteka/Sinčani Hvar

 Sunčani Hvar već sada kreće sa selekcijom i zapošljavanjem za slijedeću sezonu. Uz niz raznih beneficija, ove godine ujedno garantira svakom zaposleniku minimalnu plaću od 5.500 kuna neto, a za vrijeme visoke sezone čak 6.500 kuna neto! Ukupno će zaposliti 500 sezonaca za rad na pozicijama konobara, recepcionara, kuhara, pomoćnog kuhara, barmena i sobarica. Posljednjih godina, Sunčani Hvar intenzivno ulaže u podizanje standarda života radnika.

Posebna pažnja je usmjerena na kvalitetu smještajnih jedinica te zajedničkih prostorija kako bi radnici imali komforne i ugodne uvjete boravka tijekom rada u destinaciji. Zaposlenicima je osiguran smještaj u dvokrevetnim sobama na atraktivnim lokacijama uz more, besplatan Wi-Fi, topli obroci te razni programi edukacije i usavršavanja uz stimulativne mjesečne nagrade, isplatu božićnica i regresa.

Takva strategija razvoja ljudskih potencijala proizlazi iz fokusa kompanije na održivi dugoročni razvoj, te se kontinuirano ulaže u ljudske resurse – unaprjeđivanjem uvjeta te osiguravanjem stabilnosti sezonskim radnicima kroz ugovore za stalne sezonske poslove, te otvaranjem mogućnosti stalnog zaposlenja i izgradnje karijere. Ove godine Sunčani Hvar prima 20 radnika u stalni radni odnos.

„Sunčani Hvar svoje uspjehe temelji na visoko motiviranim i produktivnim ljudskim potencijalima. Svake godine radimo na tome da poboljšamo materijalne uvjete, osiguramo sve bolji smještaj i prehranu te financijsku stabilnost za naše sezonske radnike. U principu se velika većina sezonaca vraća, prepoznajući Sunčani Hvar kao poželjnog poslodavca. Sa druge strane mogućnost napredovanja i stalnog zaposlenja iznimno su motivirajući faktor za one pojedince koji karijeru žele razvijati u turizmu.“, istaknula je direktorica ljudskih resursa Blaženka Tomičić.

Svake godine razvijaju se novi programi i planovi što se tiče regrutacije sezonskih radnika. Tako je i Kampanja 'Preporuči prijatelja' pokrenuta prije nekoliko godina prepoznata od strane zaposlenika koji kroz istu aktivno sudjeluju u procesu selekcije, a svima nudi novčanu stimulaciju za svakog preporučenog radnika.

O destinaciji
Hvar je otok koji nudi bogatstvo mogućnosti, od jedinstvene gastronomije, prekrasnih plaža i uvala, kristalnog čistog mora do dinamičnog noćnog života. Od slijedeće godine također je bogatiji za još jedan novoobnovljeni hotel u samom centru grada Hvara. Riječ je o boutique hotelu Riva Marina, ekskluzivnom hotelu od 4 zvjezdice.
Hvar je ujedno po drugi put odnio titulu najboljeg otoka u Europi prema uglednom časopisu Condé Nast Traveler i tako je ponovo potvrdio svoju poziciju jedne od najpoželjnijih destinacija na svijetu.

O Sunčanom Hvaru
Sunčani Hvar vodeća je hotelska kompanija na otoku Hvaru i ujedno jedna od najvećih hotelskih kuća u Hrvatskoj. Kao predvodnik kvalitete i inovacija u hotelskoj industriji, u svom vlasništvu ima deset hotela i jedan autokamp smještenih na najatraktivnijim lokacijama u Hvaru.