Potražnja za eko-odmor u TUI-u raste

Od 2015. godine TUI je primio 29 milijuna gostiju u certificiranim hotelima


Izvor : Turizmoteka                      Foto: TUI

U 2018. godini 9,2 milijuna gostiju TUI-a boravilo je u hotelima s certifikatom o održivom poslovanju. U odnosu na prethodnu godinu, broj se povećao za 12 posto. Certificirani hoteli emitiraju prosječno deset posto manje CO2 dnevno u usporedbi s konvencionalnim objektima. Proizvode 24 posto manje otpada, troše 19 posto manje svježe vode i koriste 23 posto više zelene električne energije. Ukupno 81 posto TUI Hotels & Resorts već je prošlo certifikaciju održivosti u 2018. godini.
Broj onih koji biraju odmor gledajući na održivo poslovanje će se, tvrde u TUI-u do 2020. povećati na deset milijuna. Od 2015. godine TUI je primio ukupno 29 milijuna gostiju u certificiranim hotelima.

Broj posjetitelja TUI kolekcije - programa koji promovira održiva iskustva u odmoru - porastao je za 15 posto u 2018. u usporedbi s prethodnom godinom na oko 1,2 milijuna. Svaki izlet zadovoljava specifične kriterije održivosti kako bi se smanjio utjecaj na okoliš i povećala korist za lokalno stanovništvo. Od 2015. godine ukupno je 3,5 milijuna gostiju rezerviralo izlete TUI kolekcije.

Prema TUI-ju, zrakoplovne tvrtke njihove Grupe također vode računa o održivosti. TUI Airways (Velika Britanija) ponovno je zauzeo prvo mjesto na ljestvici avio kompanija koje vode računa o održivom okolišu, a TUI fly (Njemačka) osvojio je četvrto mjesto. Osim toga, TUI kontinuirano radi na daljnjem poboljšanju utjecaja industrije krstarenja na okoliš, primjerice ulaganjem u nova, učinkovitija plovila. Između 2015. i 2018. emisije CO2 smanjene su za 11,7 posto po putničkoj noći.

Do kraja 2018. godine, TUI grupa je uspjela izbjeći uporabu 140 milijuna dijelova plastike za jednokratnu upotrebu. Na temelju novouvedenih preporuka za djelovanje, hoteli su mogli bez 112 milijuna plastičnih predmeta. TUI Cruises ostvaruje ciljeve u sektoru s programom smanjenja plastike "bez otpada", a zrakoplovne tvrtke i destinacije također rade na postizanju novog cilja: do kraja 2020. godine, skupina želi izbjeći 250 milijuna dijelova plastične mase za jednokratnu upotrebu.

„U TUI-u radimo zajedno s našim partnerima na održivom turizmu. Hotelski i turistički partneri ključni su za postizanje naših ciljeva održivosti na lokalnoj razini ”, kaže Thomas Ellerbeck, član Izvršnog odbora Grupe TUI i predsjednik TUI Care Foundation.