Podizanje plavih zastava na plažama objekata Arena Hospitality Group

15.- put zaredom podignute Plave zastave ispred smještajnih objekata Arena Hospitality Group-e na plažama Yacht, Brioni i Ambrela.

Izvor i foto : Arena Hospitality Group


Ove je godine Arena Hospitality Group-i dodijeljena Zlatna plaketa za 15. godina vjernosti Plavoj zastavi, a dana 18. lipnja 2019. su 15.- put zaredom podignute Plave zastave ispred smještajnih objekata Arena Hospitality Group-e na plažama Yacht, Brioni i Ambrela.
Svečanost podizanja Plave zastave upriličena je demonstracijom spašavanja u moru i na kopnu pod vodstvom Ervina Karamana, voditelja spasilačke službe AHG-e, kojemu je ove godine i pripala čast podići Plavu zastavu na plaži Yacht hotela Park Plaza Histria.

Plava zastava za plaže i marine je međunarodni ekološki program zaštite okoliša, mora i priobalja, čiji je prvenstveni cilj održivo upravljanje i gospodarenje morem i obalnim pojasom. Osim samog uređenja plaže, postavljanja tornja za spasioce, održavanja visokih higijenskih kriterija na ovim se plažama kontinuirano posvećuje značajna pažnja kontroli čistoće mora kao jednom od najvažnijih uvjeta za dobivanje ovog vrijednog međunarodnog priznanja.

O važnosti i popularnosti programa govori podatak da je u Hrvatskoj ove godine u njemu sudjelovalo 99 plaža i 19 marina. O kakvoći vode za kupanje u Hrvatskoj govori i posljednje Izvješće Europske komisije po kojem Hrvatska, uz Cipar, Grčku i Maltu ima najvišu kakvoću vode za kupanje u Europskoj uniji.
.