Otvorenje hostela Wine Hill u Desiniću

Hostel ima 41 krevet u 5 spavaonica i 4 sobe nazvanih imenima poznatih desinićanaca: „Ratkay“, „Veronika“, „Fridrik“ i „Prejac“

Izvor i foto: tz-kumrovec-desinic-zagorskasela.hr /Goran Gluhak

U petak, 10. svibnja 2019., u Desiniću, općini Krapinsko – zagorske županije, svečano je otvoren jedan od najsuvremenije opremljenih hostela na području sjeverozapadne Hrvatske, Wine Hill.

Vlasnik Wine Hilla je tvrtka Hajdinjak put d.o.o., u sklopu koje posluje i Kuća za odmor istog naziva na Vinagori.
Hostel Wine Hill je sagrađen na mjestu nekadašnjeg restorana i vinskog podruma u samom centru Desinića. Građevina je potpuno obnovljena i dograđena. Hostel ima 41 krevet u 5 spavaonica i 4 sobe nazvanih imenima poznatih desinićanaca: „Ratkay“, „Veronika“, „Fridrik“ i „Prejac“. Uz prostrani dnevni boravak s priručnom, moderno opremljenom kuhinjom, zimski vrt i ljetnu terasu, u ponudi hostela je višenamjenska dvorana s kapacitetom do 80 osoba. Poslovnim planom, vlasnici planiraju izgradnju bazena i drugih pratećih sadržaja te je već otkupljeno zemljište za navedenu namjenu.

Svečanom otvorenju su prisustvovali mnogobrojni predstavnici tvrtki i institucija iz gospodarskog, društvenog i političkog života te poslovni partneri domaćina, a otvorenje je izazvalo veliko zanimanje regionalnih medija.

Direktor tvrtke Hajdinjak put d.o.o., Dalibor Hajdinjak, zahvalio je svim poslovnim partnerima na dosadašnjoj suradnji te pozvao na daljnje zajedničke poslovne poduhvate, iznio podatke o pozitivnim rezultatima koje postižu na samom početku rada te upoznao prisutne o daljnjem razvoju.
Hostel je otvorio župan Krapinsko – zagorske županije Željko Kolar te je tom prilikom izjavio:
„Čestitke obitelji Hajdinjak i mladom poduzetniku Daliboru koji se odlučio na ovu investiciju otvaranje hostela u Desiniću. Napravio je odličan potez u pravo vrijeme jer smo destinacija koja kontinuirano raste već šest godina, destinacija u kojoj smo za 4 godine za 100 posto povećali broj dolazaka i noćenja, destinacija gdje svaki mjesec imate neku novu investiciju u turizmu i koja je prepoznata i od stranih i od domaćih gostiju. Upravo nam ovakvi smještajni kapaciteti trebaju, hosteli koji su većinom za mlađu i mobilnu populaciju, ali i hoteli s 4 i 5 zvjezdica, a što smo si i zacrtali kroz Strategiju razvoja KZŽ i Masterplan plan razvoja turizma do 2025. godine.“


Milan Kladnički, direktor Turističke zajednice područja Kumrovec, Desinić, Zagorska Sela: „Povećanje smještajnih kapaciteta preduvjet je ukupnom razvoju turizma. Početkom rada hostela Wine Hill u Desiniću, otvara se nova stranica razvoja cijele turističke destinacije čije kulturne i druge atrakcije u toku godine posjeti oko 100.000 posjetitelja.“

Uz glazbeni program, organizirana je prodajna izložba proizvoda obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava (mlijeko i mliječni proizvodi, med i proizvodi od meda, lješnjaci, vino, konzervirano povrće i drugo), a na gastro stolu su ponuđene delicije spremljene u restoranu „Ratkay“ i Kleti „Grešna gorica“ iz Desinića.
Autor fotografija (u prilogu): Goran Gluhak