Otvara se hotel „Palace Elisabeth“ u Hvaru

Povijest hotela datira iz 13. stoljeća, a 1899. godine otvoren je pod nazivom Liječilišni hotel carice Elizabete

Izvor : dalmatia.hr   Foto: suncanihvar.com

Kao jedna od najljepših građevina uz gradsku Loggiu, hotel Palace Elisabeth smatra se jednim od simbola grada Hvara, a njegovo svečano otvorenje nakon višegodišnje obnove predviđeno je za 21. rujna 2019. s početkom u 19 sati. Po završetku obnove hotel je od ranije 73 sobe dobio 45 luksuznih soba i suitova veće kvadrature.

S ciljem daljnjeg pozicioniranja hotela u luksuzni segment, hotel ima unutarnji bazen,luksuzni spa te dvije vanjske terase, od kojih je terasa novog restorana San Marco s pogledom na središnji trg i povijesnu jezgru grada Hvara, idealno mjesto za uživanje u probranim jelima. Hotel ima 5 zvjezdica i prvi je heritage hotel na najsunčanijem otoku Mediterana.

Povijest hotela datira iz 13. stoljeća, a 1899. godine otvoren je pod nazivom Liječilišni hotel carice Elizabete, budući je austrijska carica Elizabeta bila pokroviteljica i sufinancijer izgradnje. Stoga hotel Palace nosi njezino ime – Palace Elisabeth, Hvar heritage hotel. Promjena u izvorno ime hotela dodatno naglašava njegovu bogatu baštinu koju karakteriziraju brojni povijesni elementi iz ere carice Sisi. Ova investicija je vrijedna 100 milijuna kuna i predstavlja najveće strateško ulaganje u novom investicijskom ciklusu Sunčanog Hvara.