Aminess Maestral ugostio gotovo 40 učenika Osnovne škole Orebić

Ponovni susret učenika OŠ Orebić s novigradskim vršnjacima

Izvor i foto: Aminess

Nakon što su učenici Osnovne škole Rivarela i Talijanske Osnovne škole Novigrad iz Novigrada u listopadu prošle godine posjetili Pelješac, turistička kompanija Aminess je za učenike četvrtih razreda Osnovne škole Orebić organizirala izlet u Novigrad. Inicijativnu su ujedno podržali i Grad Novigrad te Općina Orebić. Tijekom četverodnevnog izleta, Aminess je za 36 učenika u pratnji učiteljica organizirao boravak u hotelu Aminess Maestral.

„Cilj ove suradnje je povezati dva najveća hrvatska poluotoka na kojima poslujemo i omogućiti mladim sugrađanima da kroz druženje sa svojim vršnjacima upoznaju lokalnu kulturu Istre i Pelješca, a sve u sklopu sudjelovanja Aminessa u aktivnom životu lokalnih zajednica“, naglasila je voditeljica marketinga Aminess hotela i kampova Lidija Poštić.

Mališanima je u Novigradu dobrodošlicu poželio direktor hotela Aminess Maestral, Matija Bošković koji je školarce poveo u obilazak hotela gdje su uživali u sportskim te zabavnim aktivnostima prilagođenim njihovoj dobi.

„Želim se zahvaliti Aminessu u svoje i u ime učenika i učitelja Osnovne škole Orebić na gostoprimstvu i organizaciji ovog odličnog izleta. Jako nam je važno da se naši učenici upoznaju s cijelom Hrvatskom, što neki nažalost često nisu u prilici. Ovakve hvalevrijedne inicijative omogućuju im upravo to. Djeca su se odlično provela, uživala u raznovrsnom programu, upoznala sa znamenitostima novigradskog kraja, stvorila predivne uspomene i domovima se vratila puna dojmova koje još uvijek s veseljem prepričavaju“, izjavio je ravnatelj OŠ Orebić, Nenad Menkadžijev.

Za učenike su organizirani i izleti na kojima su upoznali prirodne ljepote i kulturne znamenitosti zapadne Istre pa su tako za vrijeme boravka na najvećem hrvatskom poluotoku posjetiti Nacionalni park Brijune te upoznali Pulu. Mališani su obišli i grad Motovun s najbolje sačuvanom srednjovjekovnom istarskom utvrdom te Grožnjan poznat i kao „grad umjetnika“.

Za vrijeme boravka u Novigradu, orebićki su se učenici družili sa svojim, sada već prijateljima iz Osnovne škole Rivarela te talijanske OŠ Novigrad.