Alltours najavljuje obavezno cijepljenje u vlastitim hotelima

Već sada gosti njihovih hotela mogu biti samo oni s PCR testom

Izvor i foto: Turizmoteka/Alltours.de

Ubuduće će gosti hotelskog lanca Allsun morati dokazati da su cijepljeni protiv Covid-19. Kada se točno uvodi to pravilo, ovisi o tijeku cijepljenja, kaže šef Alltoursa Willi Verhuven . Planirano je da se s time započne od kraja listopada.

Posjetitelji hotela Alltoursa moraju već sada prijaviti negativni PCR ili test antigena koji nisu stariji od 48 sati. Koncept higijene i sigurnosti uveden prošlog ljeta u hotelima Allsun bit će "proširen strategijom ispitivanja i cijepljenja za goste", kaže Verhuven. Od studenog nadalje, gosti njihovih hotela morat će biti cijepljeni. Uz to, zaposlenici hotela trebali bi se cijepiti što je prije moguće. Do tada će se zaposlenici s izravnim kontaktom s kupcima svakodnevno testirati na Covid-19, uvjerava šef Alltoursa.

Verhuven vjeruje da će "u doglednoj budućnosti - možda već od Uskrsa - u mnogim zemljama opet biti moguć siguran odmor". Španjolska je "poduzela ogromne higijenske i sigurnosne mjere protiv Corone", a incidencija na Kanarskim otocima je 53 ispod vrijednosti u Njemačkoj.