Adria Hotel Forum 2018.

Zagreb, 14._15. veljače 2018.u hotelu Sheraton

Izvor i foto: adria-forum.eu

I ove godine u Zagrebu, na jednom od najvećih hotelsko investicijskih Foruma u Europi, Adria Hotel Forumu, okupljaju se vodeći investicijski te globalni i regionalni hotelski stručnjaci.

Šesti po redu Adria Hotel Forum (AHF) održava se 14.-15. veljače na temu
INVESTMENT IN HOTEL INDUSTRY: „OUR OWN RESPONSIBILITY“

Povod ovogodišnjoj temi su geopolitička i sigurnosna situacija, a u fokusu konferencije su dva ključna pitanja:
1. Jesmo li zaslužni za rast ili nam se događa sam od sebe?
2. Jesmo li konkurentni?
Uz navedeno, na Forumu će se diskutirati o mogućim rješenjima izazova vezanih uz nedostatak kvalificiranih djelatnika, budućim investicijama u regiji, na koji način globalne kompanije vide razvoj privatnog smještaja, hotelskim ugovorima, tržištu kapitala, novim proizvodima, usporedit ćemo hotelski razvoj glavnih gradova regije, ali i čuti kako regija stoji na Indexu atraktivnosti za investiranje.

Forum ponovno u Zagreb dovodi stručnjake koji po prvi put dolaze u regiju, a koji na svojim pozicijama vode razvoj najvećih svjetskih hotelskih i investicijskih kompanija poput:
- Marybelle Arnett, viša potpredsjednica za razvoj središnje i istočne Europe, Hilton Worldwide
- Christian Giraud, viši potpredsjednik za razvoj Europe, Accor Hotels
- Kenneth Hatton, viši potpredsjednik za globalni razvoj, Belmond

U stručnim krugovima Forum se definira kao jedina regionalna konferencija koju globalni hotelski profesionalci prate, a kvalitetu konferencije i programa potvrđuju i dolasci globalnih hotelskih i investicijskih stručnjaka poput:
- Keith Evansa, dopredsjednik američkog fonda Starwood Capital
- Otmar Michaeler, direktor Falkensteiner Michaeler Tourism Group AG
- George Tzillas, državni tajnik Ministarstva turizma Grčke
- Damian Harrington, direktor istraživanja za regiju EMEA, Colliers International
- Jaume Tàpies, direktor globalnog investicijskog fonda Aina Hospitality

U samo pet godina održavanja Forum je postao platforma razmjene znanja i iskustva suvremenih praksi te nezaobilazno mjesto susreta vodećih hotelijera i globalnih stručnjaka. Do sada, Forum je okupio više od 1500 sudionika, 200 panelista te 140 partnera.

Partneri ovogodišnjeg Foruma su: Falkensteiner Hotels&Residences, Hilton Worldwilde, AccorHotels, Orbis Hotel Group, InterContinental Hotels Group, Valamar Riviera, Savills, Hrvatski Telekom, Zagrebačka banka, HRS i mnogi drugi.
Pokrovitelji Foruma su: Ministarstvo turizma Republike Hrvatske, Ministarstvo održivog razvoja i turizma Crne Gore, Glion Institute of Higher Education, Grad Zagreb te Hrvatska gospodarska komora.
Više o Forumu možete saznati ovdje.