Uskoro počinje 'najukusniji tjedan' u godini

Gastro manifestacija Tjedan restorana

Izvor i foto: Privredni.hr/I.G./Pixabay/Ilustracija

Unatoč svim problemima koji su posljedica pandemije, gastro manifestacija Tjedan restorana održat će se i ove godine, gdje će se uz oprez, moći uživati u jelima po cijeni od 100 i 125 kuna.

Najukusniji tjedan u godini održat će se od 09. do 18. listopada 2020. godine, a sudjelovati će restorani s područja cijele Hrvatske. Sedamdeset restorana provjerene kvalitete u 10 dana ponudit će 630 predjela, glavnih jela i deserta, uz uključenu čašu vina ili aperitiv. Jelovnici svih restorana sudionika manifestacije objavljeni su na web stranici Tjedna restorana.

Inače, sedamdeset restorana sudionika koji zadovoljavaju stroge kriterije organizatora u navedenom razdoblju gostima nude posebno osmišljene jelovnike. Svaki jelovnik je slijed od tri jela, a vrijednost ponuđenih jela u redovitoj je ponudi minimalno 50 posto veća.

Manifestacija Tjedan restorana već je desetu godinu za redom omiljena kod svih koji vole uživati u gastronomiji. Manifestacija je inspirirana sličnim akcijama koje se održavaju u svjetskim metropolama poput New Yorka i Londona, čiji cilj je omogućiti što većem broju građana posjet restoranima, promocija restoranske kulture, poticanje interakcije ugostitelja i posjetitelja restorana te oživljavanje gastro scene Hrvatske.