Štruklijada

Bedekovčanska jezera , 13.07. 2019. s početkom u 15 sati.

Izvor i foto: visitzagorje.hr

I ove godine smiješi nam se još jedna ukusna Štruklijada, jedna od najpoznatijih zagorskih manifestacija čiji je osnovni cilj promocija i zaštita zagorskih štrukli, prepoznatljivog gastro brenda Zagorja.

Manifestacija ima izložbeno-natjecateljski karakter u kojem se najbolji zagorski ugostitelji natječu za titulu „prvih štrukla Zagorja“. Datum ovogodišnje Štruklijade je 13.7.2019., a lokacija održavanja je na čarobnim Bedekovčanskim jezerima s početkom u 15 sati.
Štruklijada je županijska manifestacija čiji je osnovni cilj promocija te zaštita zagorskih štrukli, ovog tradicionalnog zagorskog jela i prepoznatljivog brenda Zagorja. Izložbeno natjecateljski karakter manifestacije privlači brojne ugostitelje koji žele prezentirati svoje umijeće spravljanja zagorskih štrukli te se izboriti za titulu prvih štrukla Zagorja. Krapinsko – zagorska županija 2011. godine zaštitila je naziv manifestacije verbalnim žigom.

Hrvatsko zagorje oduvijek je bilo omiljena destinacija za posjetitelje termalnih kupališta, kulturnih i prirodnih znamenitosti. Po povratku, posjetitelji su se opskrbljivali prehrambenim proizvodima (sir i vrhnje, voće i povrće, meso peradi – poznate zagorske purice, med, te obavezno vino) na obiteljskim gospodarstvima. Na stolu obiteljskih gospodarstava uvijek su se našli Zagorski štrukli. Specijalitet spremljen od svježeg kravljeg sira, domaćeg maslaca, jaja i kukuruznog brašna pomiješanog s pšeničnim, premazan domaćim vrhnjem i zapečen u krušnoj peći poznat je pod imenom – Zagorski štrukli.

Na ovogodišnjoj Štruklijadi očekuju vas brojne ukusne degustacije, raznolik kulturno zabavni program – nastupi kulturno-umjetničkih društava, tamburaša i solista, sve to pa i više od nabrojanog.

Sve informacije o manifestaciji, sudionicima ovogodišnje Štruklijade te dobitnicima prošlogodišnjih Štruklijada pronađite ovdje.