Rovinj: 5. Istria Gourmet Festival

Predstavljeni novi trendovi u svjetskom kulinarstvu i hotelijerstvu visoke kategorije

Izvor i foto: istra.hr/igf

Peti Istria Gourmet Festival  će se održati 28. i 29. listopada 2019. godine u hotelu Lone u Rovinju. Očekuje Vas bogat dvodnevni program u sklopu kojeg će biti predstavljeni novi trendovi u svjetskom kulinarstvu i hotelijerstvu visoke kategorije, uz vrhunske predavače i chefove ovjenčane Michelinovim zvjezdicama koji će održati atraktivne show cookinge i zanimljive edukacije.

Prvi dan konferencije, s gotovo 24 Michelinovih zvjezdica, namijenjen je ugostiteljstvu, a senzacije toga dana su zacijelo priznati chefovi Mauro Uliassi, ovogodišnji dobitnik treće Michelinove zvijezde te Roberto Cerea iz legendarnog restorana Da Vittorio u Bergamu kojeg od 2010. godine krase 3 Michelinove zvijezde.

Drugi dan konferencije, također vrlo zanimljiv, donosi pregršt stručnih predavanja uz okrugli stol na temu važnosti izvrsnog ugostiteljstva u luksuznim hotelima namijenjen hotelskom sektoru, odnosno velikim i malim obiteljskim hotelima. Istovremeno, za one koje žele promišljati o tome kako koristiti izvrsno meso u kuhinji, u susjednoj će se dvorani održati izuzetno zanimljiv specijalizirani masterclass posvećen mesu.

 Sve o kongresu možete pronaći na  web stranici:
www.istra.hr/igf

Za vrijeme Istria Gourmet Festivala održavat će se i četiri Gala večere pod dirigentskom palicom  chefova iz restorana s Michelinovim zvjezdicama – više o tome  na:
www.istra.hr/hr/igf/gala