„Razvoj gastronomskog turizma u Šibensko-kninskoj županiji“

U Šibeniku održana radionica na temu razvoja gastronomskog turizma u Šibensko-kninskoj županiji

Foto: Maja Danica Pečanić

Izvor i foto: TZ Šibensko-kninske županije

U utorak, 11. lipnja u Gradskoj knjižnici ¨Juraj Šižgorić¨u Šibeniku održana je prezentacija/radionica radne verzije studije „Razvoj gastronomskog turizma u Šibensko-kninskoj županiji“, koju izrađuje Institut za turizam. Riječ je o studiji koja predstavlja koncepcijski okvir i operativni program za djelovanje dionika u razvoju eno i gastronomskog turizma, koji je u Strategiji razvoja hrvatskog turizma do 2020. godine prepoznat kao jedan od vodećih turističkih proizvoda.

Foto: Maksim Bašić

Radionicu na temu razvoja gastronomije Šibensko-kninske županije organizirala je Turistička zajednica Šibensko-kninske županije, a na njoj su znanstvene suradnice i članice istraživačkog tima Instituta za turizam, dr.sc. Renata Tomljenović i dr.sc. Snježana Boranić-Živoder izložile metodologiju izrade studije, te dionicima u području razvoja gastronomije Šibensko-kninske županije prezentirale globalne trendove na strani ponude i potražnje gastronomskog turizma, primjere dobre prakse u svijetu, kao i analizu stanja ključnih prednosti, nedostataka, prilika i prijetnji gastronomske ponude u županiji. Na radionici se razgovaralo i o potencijalnim predloženim aktivnostima, kao i daljnjem smjeru razvoja ovog iznimno važnog turističkog proizvoda.

Podsjetimo, u studenome prošle godine direktorica županijske turističke zajednice Željana Šikić je s Institutom za turizam potpisala ugovor o izradi strategije održivog gastronomskog turizma u Šibensko-kninskoj županiji. Cilj projekta je jačanje eno i gastronomske ponude Šibensko-kninske županije, i stvaranje njene prepoznatljivosti kao destinacije bogate gastronomske ponude na globalnom turističkom tržištu.