HTZ: Prvi Food Box Day

Suradnja Hrvatske turističke zajednice s britansko-australskom produkcijom

Izvor : HTZ     Foto: TZG Dubrovnik               

Hrvatska turistička zajednica u suradnji s britansko-australskom produkcijom
organizira prvi Food Box Day koji će se održati u srijedu, 5. prosinca 2018. godine u 12:30 sati na Britanskom trg u Zagrebu.

Na najljepšem trgu u Zagrebu, u sklopu zagrebačkog Adventa, svoja kulinarska umijeća zajedno će udružiti velika britanska kulinarska i televizijska zvijezda chef Jack Stein i popularni hrvatski chef, ujedno i glavni kuhar restorana ReUnion unutar novootvorenog hotela Cannopy By Hiton u Zagrebu Marinko Topalović.

Kuharski dvojac u spravljanju jela dat će naglasak autentičnoj, zagrebačkoj kulinarskoj tradiciji, te će ovo biti jedinstvena prilika u kojoj će se Jack Stein upoznati sa hrvatskom, odnosno zagrebačkom food scenom.

Food Box Day-u i besplatnom posluživanju hrvatsko-britanskog jela građanima i brojnim turistima grada Zagreba, ispred Food Box kućice na Britanskom trgu, pridružit će se direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić, ali i 13 poznatih influensera i blogera iz Belgije, Njemačke, Velike Britanije, Japana, Francuske, Poljske i Švedske koji u sklopu projekta #CroatiaFullOfMagic borave u Zagrebu na Adventu.

O Jack Steinu:
Chef Jack Stein britanska je kulinarska zvijezda koja na nacionalnoj britanskoj televiziji UKTV te na Foxtel Australija vodi show: Jack Stein: Inside the Box. Sin je poznatog televizijskog chefa Rick Steina s kojim je započeo svoju karijeru jednog od najuspješnijih britanskih kuhara mlađe generacije. Iskustvo je stjecao u najprestižnijim svjetskim restoranima od pariškog La Régalade do Tetsuya's u Sidneyju. Uspješnu televizijsku karijeru započeo je 2017. godine serijom Jack Stein: Born to Cook gdje je i debitirao kao autor kuharice World on a plate.

O Marinku Topaloviću:
Chef Marinko Topalović educirao se uz vrhunske domaće i svjetske kuhare, a radio je u nagrađivanim hrvatskim restoranima. Nakon pozicije sous chefa u zagrebačkom hotelu DoubleTree by Hilton, povjerena mu je zahtjevna funkcija glavnog šefa ReUnion restorana u novootvorenom hotelu Canopy by Hilton Zagreb. Jelovnik restorana ReUnion osmislio je kao kombinaciju lokalne i internacionalne kuhinje.