HGK: ONLINE besplatna HACCP radionica

Vrijeme održavanja: 15. prosinca

Izvor i foto: Turizmoteka/HGK

Odjel za obrazovanje Hrvatske gospodarske komore organizira besplatnu online HACCP radionicu, kao dio Programa pomoći subjektima u poslovanju s hranom, koja će se održati u utorak, 15. prosinca, u 9 sati.

Na radionici će sudionicima biti predstavljeni propisani uvjeti u području sigurnosti hrane i objašnjene obveze subjekata u poslovanju s hranom. U praktičnom će dijelu sudionici biti upoznati s načinima udovoljavanja propisanim uvjetima te primjerima iz prakse radi izrade ili kontrole usklađenosti vlastitih sustava upravljanja sigurnošću hrane temeljenih na HACCP načelima.

HACCP radionica je besplatna, a namijenjena je svim subjektima u poslovanju s hranom, voditeljima i članovima HACCP tima koji u praksi uspostavljaju, provode i održavaju sustav sigurnosti hrane kao propisanu obvezu povezanu s odredbama Zakona o hrani te svima zainteresiranima u Gradu Zagrebu, Varaždinskoj, Međimurskoj, Koprivničko-križevačkoj, Krapinsko-zagorskoj, Sisačko-moslavačkoj i Karlovačkoj županiji, koji na bilo koji način sudjeluju u proizvodnji, preradi ili distribuciji hrane.

Predavač na HACCP radionici jest Nevenka Gašparac.

Hrvatska gospodarska komora svim će sudionicima radionice poslati elektroničku potvrdu o sudjelovanju.

Prijava sudjelovanja je obavezna putem prijavnog obrasca iz nastavka, a najkasnije do ponedjeljka, 14. prosinca, u 14 sati. Broj polaznika je ograničen. Nakon što se prijavite, pravovremeno ćemo vam poslati podatke za povezivanje na radionicu.

HACCP (čita se "hasap") engleska je kratica za Hazard Analysis and Critical Control Point. Definiraju ga kao proces analize opasnosti i kritičnih kontrolnih točaka koji obuhvaća niz preventivnih postupaka s krajnim ciljem – osiguravanjem zdravstveno ispravne hrane. Najjednostavnije se može reći da je HACCP zapravo sustav samokontrole, ali i sustav kvalitete kojim osiguravamo neškodljivost hrane. Sustav postoji od 1959. godine kada su ga kreirali radi stvaranja sigurne hrane za NASA-ine astronaute.

Program
Vrijeme Aktivnost
08:45 - 09:00 Registracija sudionika
09:00 - 10:30 Propisani okvir i preduvjeti
10:30 - 11:00 Pauza
11:00 - 12:30 Uspostava sustava sigurnosti hrane temeljenog na HACCP načelima
12:30 - 13:00 Pitanja i odgovori
Prijava na besplatnu online HACCP radionicu, 15. prosinca