GRAND GOURMET 2021.

7. - 9. prosinca, Radisson Blu Resort & Spa hotel

Izvor i foto. Turizmoteka/ŠKMER

Grand Gourmet 2021 održava se  7. - 9. prosinca u Radisson Blu Resort & Spa hotelu. Riječ je o 7. po redu međunarodnom natjecanju konobara, barmena, barista i restorana koje organizira udruga Šefovi kuhinja mediteranskih i europskih regija uz partnere te podršku Turističke zajednice grada Splita.

U utorak Grand Gourmet 2021 započinjemo u 9 sati master classom "Room service" Marija Pavića, nastavnika ugostiteljskih predmeta SSŠ Blaž Jurjev Trogiranin s brojnim načinima i metodama rada kako gosta učiniti zadovoljnijim, optimizirati rad i ponudu u objektu.

Program se nastavlja u 10 i 30 sati radionicom Sljubljivanje tartara i carpaccia od divljači s biranim vinima Nebojše Rajkovića, šefa kuhinje renomiranog baranjskog restorana Čingi Lingl čarda i Damira Zrna, sommeliera i vinskog edukatora iz Osijeka.

U 13 sati kreću natjecanja u sinkroniziranom posluživanje timova ugostiteljskih škola i Chef’s tableu ekipa restorana, konoba i hotela, a prvi dan Grand Gourmeta završit će se master classom o halal jelima istaknutog sarajevskog chefa Hamida Hadžića, viteza kulinarstva jugoistočne Europe, koji u karijeri dužoj od 30 godina kuhao za Billa Clintona, Lady Dianu, Kirka Douglasa, Angelinu Jolie, Françoisa Mitterranda i mnoge druge istaknute osobe svijeta. Danas vodi kuhinju luksuznog Hotel Hills Sarajevo, jednog od najvećih kongresnih centara u Europi, a pripremat će marokansku salatu, merdžemek čorbu i janjeći biryani.

PROGRAM:
UTORAK, 7.12.2021.
09:00 – 10:15 Predavanje i master class: Room service - Mario Pavić
10:30 – 11:45 Tartari i carpaccia od divljači sljubljeni s vinima - Nebojša Rajković i Damir Zrno, Badel 1862
13:00 Natjecanje Sinkronizirano posluživanje konobara i natjecanje Chef’s table (kuhar i konobar)
16:30 Master Class: Halal – chef Hamid Hadžić (Bosna i Hercegovina)
18:00 Proglašenje

SRIJEDA, 8.12.2021.
09:00 Mediterranean Culinary Arts master class: vrhunske tehnike u pripremi bijele ribe i sljubljena vina - Željko Neven Bremec i Damir Zrno
11:00 Okrugli stol: Uspješna sezona nije slučajna
12:30 – 13:30 Master class: Kava i barista - Dušan Kerić, Illy
14:00 Natjecanje barista i natjecanje konobara
16:00 – 17:30 Sljubljivanje slastica i slatkih kapljica, radionica
18:00 Proglašenje

ČETVRTAK, 9.12.2021.
09:00 Mediterranean Culinary Arts master class: vrhunske tehnike
u pripremi plave ribe i sljubljena vina - Željko Neven Bremec i Damir Zrno
11:00 Blagdanski kokteli, “hands on” radionica - Mario Majcen, Badel 1862
13:00 Natjecanje barmena
Flair show
18:00 Proglašenje