Aminess Gourmet Lab - najveća imena hrvatske gastronomije ponovno na okupu

Cilj je educiranje mladih kuhara, konobara, barmena i ostalih članova Aminess gourmet tima

Izvor i foto: Turizmoteka/Aminess

Aminess hoteli i kampovi i ove godine nastavljaju s projektom internih edukacija „Aminess Gourmet Lab“ namijenjenih njihovim zaposlenicima, a koje se održavaju pod stručnim vodstvom ambasadora projekta, renomiranog chefa Davida Skoke. Ovo je četvero izdanje hvalevrijednog projekta čiji je cilj educiranje mladih kuhara, konobara, barmena i ostalih članova Aminess gourmet tima.

Ovogodišnje izdanje počinje u ožujku, a edukativne radionice će se provoditi sve do svibnja. Tijekom tih par mjeseci Aminess će na jednom mjestu, točnije u restoranu Loop u novigradskom Aminess Maravea Camping Resort, okupiti najveća imena hrvatske gastronomije. Na radionicama će sudjelovati zaposlenici iz svih destinacija u kojima Aminess posluje - Istra, otok Krk, otok Korčula, poluotok Pelješac te Makarska.

Chef Skoko i ovoga će puta preuzeti voditeljsku palicu pri čemu će polaznicima paralelno demonstrirati svoja vlastita umijeća i predstaviti posebne autorske recepte. Skoki će se pridružiti i brojni drugi majstori kulinarstva, svatko specijaliziran za određeno područje gastronomije. Tako će chef Hrvoje Zirojević predstaviti tehnike svoju kuhinje, koktel majstor svjetske klase Vjenceslav Madić Kishoni učit će polaznike pripremi osvježavajućih koktela, chef Mario Čepek demonstrirat će kako pripremati meso, predstavnik kultne pizzerije O'Hara prenijet će znanje o pripremi najboljih pizza, jedan od najboljih istarskih chefova Robert Perić zadužen je za tjestenine i čokoladu, chef Igor Gudac pokazat će kako se pripremaju veganska i vegetarijanska jela, najkvalificiraniji hrvatski chef srednje generacije Matija Bogdan zadužen je za tečaj fine dininga, a pastry chefica Suzana Kvesić tu je da educira o a la carte slasticama. Uz to, Marko Stojević iz kompanije Higis učiti o pripremi pansionskih kolača, dok će profesionalni Franck barista održati tečaj kuhanja kave.

U nizu ovih stručnih radionica sudjelovat će više od 50 zaposlenika Aminessa. Uz projekt Aminess Gourmet Lab, Aminess svojim zaposlenicima redovito omogućuje mnogobrojne mogućnosti razvoja, dodatnog obučavanja i napretka u karijeri. Aminess je za nadolazeću sezonu trenutno u potrazi za ukupno 1.000 zaposlenika za rad u različitim destinacijama. Svi zainteresirani otvorene pozicije u Aminess hotelima i kampovima mogu provjeriti na web stranici biz.aminess.com, te se prijaviti putem e-mail adrese ljudskiresursi@aminess.com.