Uskrs u Baški uz brojne sudionike i bogati program događanja!

 

Izvor i foto: Turizmteka/TZO Baška

Toplo vrijeme, uživanje u tradicionalnim gastronomskim specijalitetima te druženje s dragim osobama kroz šetnje uz more i u prirodi tek su dio aktivnosti u kojima smo uživali proteklog vikenda Baški, koja je uskrsne blagdane dočekala u posebnoj atmosferi.

 

Najiščekivanije događanje otvaranja predsezone u Baški i ove se godine pokazalo pravim uspjehom! U edukativnoj igri "Potraga za Uskršnjim zecom" sudjelovalo je tako rekordnih 53 ekipa te preko 200 sudionika. Većinom su to bile obitelji sa otoka Krka, iz Rijeke i Zagreba, no međunarodni su karakter manifestaciji dale i obitelji iz Njemačke, Austrije, Poljske i Slovenije! Brojne sudionike, koji su nestrpljivo iščekivali početak potrage, Heritage Hotel Forza počastila je ukusnom slatkom zakuskom koja ih je napunila energijom.

 

 

Nakon uzbudljive i užurbane potrage, uslijedila je odlična okrijepa! U suradnji s TZ Općine Baška, dragi domaćini iz Gostionice Bag i ove su godine u velikoj padeli pripremili ukusnu fritaju od 11 kila domaćih šparoga i čak 400 jaja! Druženje uz razmjenjivanje dojmova te uživanje u slatkim poslasticama koje je najmlađim posjetiteljima na cilju dijelio Uskršnji zec, bili su idealan način za opuštanje na proljetnom suncu!
Za ugodnu atmosferu pobrinuo se i mladi glazbeni duo Matea Dujmović i Antonio Krištofić koji su, uz pratnju Luke Totara na gitari, izveli najljepše domaće i svjetske hitove.

 

 

Uskrsnu nedjelju započeli smo jutarnjom svečanom svetom misom u crkvi Presvete Trojice ispred koje je, odmah potom, nastupila mlađa sekcija folklornog društva KD "Šoto". Odjeveni u tradicionalne nošnje, prisutnima su podijelili pince, kao uskršnji poklon Turističke zajednice općine Baška. Zajedničko druženje nastavili smo i na Uskrsni ponedjeljak prigodnim sakralnim koncertom župnog zbora sv. Mihovila ark. iz Vrha, pozdravljajući se tako s vikendom koji je zaista utjelovio pravi duh Uskrsa kao blagdana mira i blagosti.

 

Uz bogati program, brojni posjetitelji i mještani mogli su uživati i u divnim uskršnjim dekoracijama u Baški. Zečići, pisanice i proljetno cvijeće unijeli su dašak uskrsne vedrine na bašćanske šetnice pa kutaka za fotografiranje niti za ove blagdane nije nedostajalo!