Otkrijte čaroliju ljetovanja na kontinentu ili hvali more, drž se Zlatne Slavonije!

Sunce ovdje ugodno grije baš kao i na moru

Izvor i foto. Turizmoteka/TZ PSŽ

Iako se ostatci nekadašnjeg Panonskog mora danas mogu pronaći tek u obliku fosila na Papuku, odlučite li ljeto provesti u Požeško slavonskoj županije itekako možete uživati u osvježenju i kupanju. Sunce ovdje ugodno grije baš kao i na moru, zabavnih sadržaja ne nedostaje, a tu je i zavidan izbor od tri kupališta na otvorenom, kao i Toplice Lipik sa zatvorenim bazenima. Otkrijte, stoga, čaroliju ljetovanja na kontinentu i priuštite si nezaboravan odmor u Zlatnoj Slavoniji!

AQUAPARK SHHHUMA, VELIKA


Kupalište na kojem su odrastale generacije Slavonaca, smješteno u srcu Parka prirode Papuk, u Velikoj, ove sezone posjetitelje očekuje u novom, suvremeno opremljenom ruhu po mjeri modernih turista. Prvi je to vodeni park u Slavoniji, mjesto opuštanja i zabave za sve generacije, okruženo ugodnim hladom stoljetnih šuma. Odlučite li odmor provesti ovdje, na 17.000 četvornih metara dočekat će vas šest bazena, tri tobogana, dječji vodeni toranj i pregršt drugih atrakcija. Zahvaljujući bogatoj gastronomskoj ponudi u brojnim ugostiteljskim objektima nećete ostati gladni, a nezaboravan ljetni dan proveden u Aquaparku Shhhuma obogatit će i cjelodnevni zabavni programi.

GRADSKI BAZEN POŽEGA


Ugodno ljetno osvježenje očekuje vas i u srcu Grada, na Gradskim bazenima Požega. Moderno uređen sportsko-rekreacijski kompleks s olimpijskim i malim bazenom, košarkaškim i odbojkaškim igralištem, nudi raznolik sadržaj za male i velike i kao stvoren je za bijeg od svakodnevnog užurbanog načina života. Nakon cjelodnevnog uživanja u kupanju, razmazite se čašom hladnog pića i okrijepite ponudom u ugostiteljskom objektu u sklopu bazena.

BAZENI LIPIK


Jedna od prvih kontinentalnih destinacija s otvorenim bazenima, Lipik, i ove sezone spremno dočekuje goste željne ugodnog i opuštajućeg odmora. Okružen zelenilom stoljetnog gradskog perivoja, kompleks otvorenih bazena u Lipiku zadovoljit će i najzahtjevnije. Uz olimpijski, rekreacijski i dječji bazen, ovdje će vas dočekati i sunčalište, baby kutak za mame kao i, za Slavoniju tipična, bogata ugostiteljska ponuda. Tijekom vruće ljetne sezone petkom i subotom od 20 sati pa sve do ponoći možete uživati i u noćnom kupanju i glazbenim ljetnim večerima, a želite li se okušati u aktivnijem odmoru, tu su i sportski tereni, kao i mogućnost najma rekvizita za košarku, odbojku na pijesku, nogomet, badminton i igre na vodi.

TOPLICE LIPIK


Nadomak kompleksa Bazena Lipik, okruženo prirodnim izvorima ljekovite termalne vode i stoljetnim gradskim perivojem, jedno je od najuspješnijih lječilišta u Europi-toplice Lipik, mjesto bogate povijesti u kojem su uživali i stari Rimljani. S višestoljetnom tradicijom liječenja baziranom na ljekovitim svojstvima vode, dugim romantičnim šetnicama, alejama i sjenicama, nekada oazi grofova, mjesto je to najvišeg smještajnog standarda kao stvoreno za istinske hedoniste. Opustite se u zatvorenom bazenu s gejzirima i slapovima, uživajte u masaži i bisernoj kupki u mramornim kadama i uvjerite zašto Toplice Lipik već stoljećima imaju elitni status.

Uz iznimne domaćine, bogatu kulturno-povijesnu baštinu, nadaleko poznatu gastronomiju i enologiju, vodene ali i brojne druge sadržaje, Požeško slavonska županija idealna je destinacija za nezaboravni ljetni odmor. Navratite i otkrijte čaroliju ljetovanja na kontinentu, stoga, hvali more, drž se Zlatne Slavonije!