Marina Punat ponovno dobila Zlatno sidro

Izvor i foto: privredni.hr/ Marina punat

Piše: Jozo Vrdoljak

Marina Punat ove godine je drugi put osvojila Zlatno sidro, glavnu nagradu u izboru za najbolju marinu 2019. godine. Izbor za najbolju nautičku marinu Jadrana treću godinu zaredom organizira Nautička patrola Jutarnjeg lista u suradnji s Ministarstvom turizma i pod pokroviteljstvom Hrvatske turističke zajednice. Nautička patrola posjetila je 34 marine, od Umaga do Dubrovnika, snimila i ocijenila nautičku ponudu te provela više od 1.000 anketa među prisutnim nautičarima.

Marina Punat prvi je i uzastopni nositelj Plave zastave već 21 godinu te certifikata ISO 14001 za upravljanje okolišem i ISO 9001 za kvalitetu usluga. Kvalitetu i poštovanje najviših standarda potvrdile su i etablirane međunarodne kuće, pa je Marina Punat prva hrvatska marina koja je ponijela certifikat pet sidara (THYA) i pet kormila (ADAC). Više od 1.300 nautičara odabralo je Marinu Punat za svoj drugi dom i ovdje provode svaki slobodni trenutak, neki i više mjeseci godišnje, zbog čega marina jednakim intenzitetom radi 365 dana u godini. To je jedan od razloga zašto je 2018. godine Marina Punat i u ovom izboru ponijela priznanje Moja najdraža marina.

 

Foto: Tomislav Kristo / CROPIX
Ova je marina najveća na sjevernom Jadranu, s više od 1.300 plovila na godišnjem vezu, a pruža smještaj najvećem broju plovila tijekom čitave godine. Blizina glavnim emitivnim tržištima te izrazita briga za sigurnost plovila ključni su razlozi za izbor i povjerenje vlasnika brodica. Prema riječima direktorice Marine Punat Renate Marević, posebnost Marine Punat visoka je lojalnost korisnika usluga ove marine. Nadodaje da su zbog pouzdane kvalitete usluge i kvalitetne brige za okoliš većina rezidentnih nautičara dugogodišnji klijenti ove marine.

"Marina Punat drugi je put dobitnica ove nagrade što potvrđuje da smo vodeća marina po kvaliteti ponude i usluge te zadovoljstvu korisnika. Sigurnost plovila primarni je fokus razvoja Marine Punat, zbog čega smo vodeća marina na Jadranu u segmentu upravljanja sigurnosnim mjerama. Suvremena tehnologija senzora za dojavu rizičnih događaja Sense4Boat integrirana je u sustav upravljanja marinom MarinaCloud, a u kombinaciji s dnevnim obilaskom plovila i videonadzorom čini jedinstveni sustav nadzora i dojave incidenata, što vlasnicima pruža naglašeni osjećaj sigurnosti i povećava opću razinu sigurnosti u marini. Za ove inovacije u području sigurnosti višestruko smo nagrađivani kao najinovativnija marina, a svoje znanje uspješno prenosimo i na druge marine na Mediteranu", istaknula je Renata Marević.

Marina Punat osnovana je 1964. godine i ove godine slavi 55 godina poslovanja. "Od osnutka naša marina prednjači u razvoju nautičke ponude i inovacijama, a brojne nagrade su potvrda da se i danas uspješno nosiimo s dinamičnim tržištem i rastućom konkurencijom. Ovolika tradicija i razina kvalitete poticaj su nam da nastavimo s održivim razvojem, koji je temelj dugoročnog uspjeha u nautici", zaključuje Renata Marević.