Korčula: Ponovno na istom mjestu

Nicole je prije 50 godina rođena u sobi Aminess hotela na Korčuli

Izvor i foto. Turizmoteka/Aminess

Brna, 28. lipnja 2024. – Prije 50 godina, 16. lipnja 1974. godine, u sobi 318 Hotela Feral na otoku Korčuli gospođa Nada Lukavečki je tijekom svojeg godišnjeg odmora sa suprugom, sinom i sestrom krenula dobivati trudove. Ubrzo je u istoj toj sobi porodila djevojčicu koju je nazvala Nicole Ana Lucia Bernarda Feral Massimino. Od tada se mnogo toga promijenilo: Hotel Feral je 2011. godine preuzela kompanija Aminess Hotels & Resorts, a hotelu je ime promijenjeno u Aminess Lume Hotel. Sad, točno pola stoljeća od toga dana, Nicole se vratila na mjesto svojeg rođenja kako bi provela rođendan na toj za sebe znakovitoj lokaciji, po kojoj nosi jedno od svojih imena.

Aminess Lume Hotel skriven je u mirnoj uvali mjestašca Brna, 20 minuta vožnje od grada Korčule i svega tri metra od mora. Inače ova pozicija gostima nudi savršenu priliku za opuštanje u mirnom okruženju, no zbog svoje izoliranosti je na dan Nicoleinog rođenja njenoj majci Nadi stvarala brigu zbog udaljenosti bolnica.

Poseban dan za stanovnike Brna

Nezapamćeni događaj u jasnom je sjećanju gospodinu Žarku Pecotiću, lokalnom mještaninu, koji je 1971. godine još kao učenik počeo raditi u hotelu. Tog nezaboravnog dana radio je na recepciji. U godinama koje su uslijedile postao je upravitelj hotela, potom direktor destinacije, a to što je i danas među njegovim zaposlenicima, govori o vrijednostima Aminess brenda koji postavlja prijateljske odnose prema zaposlenicima kao vodilju poslovanja.

„Gospođa je došla na odmor, krivo je izračunala datume i očekivala je trudove 15 dana kasnije. Na sreću, tada smo u Smokvici imali ginekologa, gospodina Srećka Baničevića. Još sretnija je slučajnost što je kod njega u gostima bio voditelj ginekologije u Skopju. Obojica su došla u hotel, u sobu 318, gdje se na kraju rodila djevojčica. Rođenje Nicole u hotelu jedna je od onih stvari koje ne možeš nikada zaboraviti. U svih 53 godine koliko sam bio uključen u rad ovog hotela, ne pamtim da se dogodilo nešto slično. Njeno rođenje postala je svojevrsna legenda na Korčuli i jako me veseli što sad, nakon 50 godina, imamo priliku ostvariti svoje obećanje Nicole i ugostiti ju u hotelu gdje je započela svoj život“, prisjeća se gospodin Pecotić.

Tog dana prije 50 godina, hotel joj je poklonio zlatni privjesak kao znak sjećanja i mogućnost besplatnog ljetovanja kada god se poželi vratiti. Iako je to već planirala nekoliko puta, na žalost je uvijek bila spriječena, no sad se napokon njena dugogodišnja želja ostvarila upravo za jubilarni 50. rođendan. Kako bi joj ovo uistinu posebno ljetovanje ostalo u sjećanju doraslom prilici, Aminess je za Nicole osigurao voucher za obećano besplatno ljetovanje i uživanje u večerama u vrhunskom restoranu u okviru hotela.

Proslava 50. rođendana na Korčuli

Na sam dan 50. rođendana, kojeg je dočekala na Korčuli, organizirana je posebna slavljenička večera popraćena tortom iznenađenja. Trenutna direktorica hotela Ivana Radovanović je Nicole uručila buket cvijeća i srebrnu narukvicu s datumom 16. lipnja 2024., kao sjećanje na ovaj poseban rođendan. Srebrna narukvica služi kao savršeni par zlatnom privjesku koji je Nicole dobila za svoje rođenje i nosila ga je tijekom ovogodišnjeg boravka na Korčuli.

„Htjeli smo da proslava 50. rođendana na ovom znakovitom mjestu ostane u trajnom sjećanju gospođi Massimino. Cijeli njen boravak u našem hotelu bio je obilježen slavljeničkom atmosferom, koja je dostigla vrhunac na sam dan rođendana. Uložili smo mnogo truda da joj boravak na mjestu rođenja bude uistinu poseban i vjerujem da smo zadovoljili visoke standarde koje smo postavili sami sebi“ – naglasila je Ivana Radovanović, direktorica Aminess Lume Hotela.

„Javila sam se Aminessu kako bi ostvarila svoje besplatno ljetovanje koje mi je obećano prije 50 godina bez prevelikih dodatnih očekivanja. Ona su višestruko premašena jer osoblje hotela me prekrasno dočekalo i brinuli su o svakoj sitnici tijekom mog boravka na Korčuli. Večera iznenađenja i pokloni su zaključili moje oduševljenje i znam da nikada neću zaboraviti ovaj provod za svoj 50. rođendan. Hvala svim zaposlenicima Lume Hotela i nadam se da ću se još nekada vratiti na prekrasnu Korčulu i družit se s ovim prekrasnim ljudima“ – zaključila je Nicole Ana Lucia Bernarda Feral Massimino.