Španjolska: Manje od 1% putnika zaraženo je COVID-om tijekom svojih odmora

Izvor: Turizmoteka/spain.info

Samo 0,7% putnika koji su ovog ljeta otišli na odmor pretrpjeli su zarazu koronavirusom na svom putovanju, prema istraživanju koje je provela konzultantska tvrtka Braintrust.

"Unatoč poruci koja je progonilaturistički sektor u vezi s opasnošću od zaraze tijekom putovanja, istina je da nam je ljeto ostavilo brojke koje nam daju optimizam", rekli su iz te tvrtke.

U tom smislu, Braintrust je izveo novi val svog Turističkog barometra "zahvaljujući kojem imamo fotografiju kako su autonomne zajednice prošle zdravstveni pregled i koje su mjere povezane s COVID-19 ključne za pružanje turistu ovu sigurnost koja mu je trenutno toliko potrebna ", objašnjava savjetnik.

Pozitivan ljetni rezultat

Prema istraživanju koje je provela ta tvrtka, na početku pandemije uzrokovane COVID-19 , Španjolci su vjerojatnije nakon zatvaranja nastavili s aktivnostima poput izlaska na piće (34,6% ) i odlaska u restorane ( 47,0%) u odnosu na vožnju avionima (18,6%) ili boravak u hotelima (24,5%).
"Iako su podaci odražavali određeni strah od kretanja povezanih s putovanjima , ljeto je testiralo rizik od zaraze u putovanjima i rezultat je vrlo pozitivan, budući da prema analizi koja je uključena u turistički barometar Braintrust, samo 0,7% putnika ima neku zarazu na putovanju, kako od samog putnika, tako i od njegovih suputnika ", navode u Braintrustu

"Stoga je poruka, da ljetna putovanja u tom smislu nije puno opasnije od boravka u mjestu prebivališta," dodaje. Prema Angelu Garcíji Butragueñu , voditelju španjolskog Odjela za turizam i slobodno vrijeme, " ključno je prenijeti poruke koje nam donosi analiza i koje pomažu turistima da donesu najbolje odluke."
"Morat ćemo neko vrijeme živjeti s COVID-19, ali u Španjolskoj imamo turistički sektor koji je dobro pripremljen da primi putnike i učini da se osjećaju gotovo jednako sigurno kao kod kuće“.
Zbog toga, "danas je gotovo jednako važno ili važnije, da turističke tvrtke ili same destinacije više rade na edukacijskoj komunikaciji o sigurnosti nego na samom proizvodu , da bi ponovno aktivirali potražnju".

Putovanje u Španjolsku

Prema ovom turističkom barometru, 89,3% Španjolaca je uživalo u odmoru ne napuštajući zemlju, dok su ostali krenuli na put, uglavnom Europom, a vrlo malo na druge kontinente.