Njemačka želja za putovanjem i dalje je nesputana

Veće zanimanje za gradove i kupanje, manje za sport i snijeg

Izvor. Turizmoteka/BTW                  Foto: germany.travel

Do kraja travnja Nijemci su putovali više od 408 milijuna dana. Prema Saveznom udruženju njemačke turističke industrije ( Bundesverbandes der Deutschen Tourismuswirtschaft) ostvareno je oko pet milijuna putničkih dana više (+ 1,2%) nego u istom razdoblju prethodne godine.

Osim toga, BTW predviđa pozitivno raspoloženje za putovanja za cijelu godinu. U prva 4 mjeseca 2019 Nijemci su više odlučivali za višednevna putovanja: Na putovanjima s noćenjem, Nijemci su proveli više dana (+ 4%), dok su se jednodnevni izlet blago smanjili (-3%).

Prema BTW analizi, gradovi (+ 9%) i izleti na kupanje (+ 4%) bili su posebno popularni, a također je vrlo popularan i wellness. Krstarenja su još popularnija, jer su Nijemci do travnja proveli 25 posto više dana na brodu za krstarenje nego lani.

Suprotno tome, Nijemci su manje išli na kružna putovanja (-3%) i na putovanja radi sporta / aktivnog odmora, posebno se to tiče zimskih sportova (-4%). Nepouzdani snježni uvjeti posljednjih godina zasigurno su pridonijeli toj suzdržanosti.

Smanjilo se zanimanje za jednodnevne izlete koji uključuju izlete na glazbene događaje (-9%) i sportske događaje (-4%), dok su kulturni događaji (+ 2%) privukli više jednodnevnih posjetitelja.