Zdravstveni turizam odlična je prilika za Hrvatsku

Izvor: Privredni.hr            Foto: Bagatinska klinika

Autor: Jozo Vrdoljak

Kako bi epicentar inovacija i vrhunskih zdravstvenih usluga preselili iz SAD-a u Europu, točnije u Hrvatsku, klinika Bagatin u suradnji sa svjetski poznatom klinikom Cleveland u Dubrovnik dovodi mnoge priznate i ugledne liječnike, znanstvenike i menadžere koji će prvi europski kongres o iskustvu i inovacijama s pacijentima (EPIC - Experience & Innovation Congress) koji je predstavio svoja mišljenja i iskustva o modernoj medicini 21. stoljeća. Kongres će se u Dubrovniku održati od 19. do 21. ožujka.

"Zdravstveni turizam je svakako jedna od velikih prilika Hrvatske, ali ne samo u uslužnom području, već i u dijelu u kojem se sebe pozicioniramo i sebe markiramo kao zemlju znanja, snažne medicinske i stomatološke fakultete. Važno je još veći fokus staviti na medicinske kongrese i konferencije koji se održavaju u Svake godine Hrvatska ima nezaobilazna iskustva s pacijentima u cijelom našem sustavu, te sve procese urediti u skladu s tim, jer nijedna zemlja u Europi ovo nije prioritet, kao odredište smo pokrenuli neke inicijative preko Ministarstva turizma, Ministarstva zdravlja i Zavoda. za turizam, ali najveća inicijativa od svega je privatni sektor, koji radi sjajan posao, i iako imamo nacionalni proračun preko HTZ-a i oglašavamo se vani, sve to još uvijek nije dovoljno da se bolje pozicioniramo.Za ovo pozicioniranje moramo uključiti višedionika i redefinirajte strategiju zdravstvenog turizma ", objašnjava u intervjuu za Business Ognjen Bagatin, direktor klinike Bagatin i jedan od organizatora Kongresa EPIC.

Budućnost zdravstva u inovacijama

Bagatin naglašava da budućnost zdravstva leži u digitalizaciji i inovacijama. "Zapravo ne možemo biti velika proizvodna zemlja, ali možemo donijeti inovativna rješenja u zdravstvu i usredotočiti se na inovacije kako bi izveli znanje, a ne ljude. Primjer su Mindsmith i Mislav Malenica, koji poduzimaju sjajan projekt s Kardiološkom klinikom Magdalena." , Ističe Bagatin.

Prema Bagatinu, upravo Europsko iskustvo i kongres o pacijentima ili EPIC 2020 mogu pokrenuti ovo važno pitanje u Europi i pomaknuti epicentar zdravstvenih inovacija iz Amerike u Europu, a bilo bi najbolje premjestiti ga u Hrvatsku.


"Zato dovodimo neke od najboljih stručnjaka s iskustvom s pacijentima u svijetu, od vrhunskih pružatelja zdravstvenih usluga, poput klinike Cleveland, klinike Mayo, Plantree Internationala, Qurionsaluda, najvećeg španjolskog lanca bolnica i Instituta Disney. Zašto Važno za Hrvatsku Budući da u Hrvatskoj imamo preko 20 milijuna turista godišnje, a naša ljubaznost jednostavno je napisana DNK, zbog čega s dodatnim znanjem, radom i procesima to možemo lako integrirati u naš zdravstveni sustav i konačno pacijenta staviti na prvo mjesto A da pacijenta stavimo na prvo mjesto, prvo moramo staviti medicinsko osoblje i pružiti im vještine i znanje koje mogu dalje širiti kroz sustav ", ističe vlasnik klinike Bagatin.

Usredotočite se na optimizaciju usluge i podršku pacijenata

Bagatin smatra da bi Hrvatska trebala staviti veći fokus na zdravstvene inovacije, posebno inovacije koje poboljšavaju iskustvo pacijenata, ne samo za domaće tržište, već i za cijelu Europu i svijet. "Kad malo više razgovaramo o tome, vidjet ćemo da već imamo takve inovacije i inovativne tvrtke u Hrvatskoj, što će nam dodatno pomoći u brendiranju naše zdravstvene zaštite i naše nevjerojatne ljubaznosti koja se već u potpunosti uklopila u organizacijsku kulturu zemlje. Naravno, najveća stvar je da Hrvatsku ko-brendiramo s jednim od najjačih zdravstvenih brendova na svijetu, Cleveland Clinic, koji je jedan od tri najjača zdravstvena marke na svijetu, a vodi ga Hrvat, dr. Tomislav Mihaljević, svjetski poznati kardiološki kirurg kojeg smatram jednim od najvećih hrvatskih lidera. iskreno, Vjerujem da iz takvih sustava možemo puno naučiti i da nam njihovo znanje, iskustvo i stručnost mogu pomoći u poboljšanju zdravstvenog sustava, a time i, naravno, podići brendiranje Hrvatske za zdravstveni turizam. Hrvatska zaista ima puno toga za ponuditi, a oftalmologija, ortopedija, estetska i rekonstruktivna kirurgija, stomatologija i onkologija samo su neke od grana u kojima se možemo pohvaliti najnaprednijom tehnologijom, ali i najvećim stručnjacima. Zato se optimizacija zdravstvenih usluga i podrška pacijentima danas pojavljuju kao neke od najvažnijih tema u zdravstvu.

To su teme zbog kojih je organiziran ovaj kongres, koji će svim sudionicima omogućiti da doista nauče od najboljih svjetskih stručnjaka “, objašnjava Bagatin. iskustvo i stručnost mogu nam pomoći u poboljšanju zdravstvenog sustava, a naravno, podigli bismo i hrvatsko brendiranje za zdravstveni turizam. Hrvatska zaista ima puno toga za ponuditi, a oftalmologija, ortopedija, estetska i rekonstruktivna kirurgija, stomatologija i onkologija samo su neke od grana u kojima se možemo pohvaliti najnaprednijom tehnologijom, ali i najvećim stručnjacima. Zato se optimizacija zdravstvenih usluga i podrška pacijentima danas pojavljuju kao neke od najvažnijih tema u zdravstvu. To su teme zbog kojih je organiziran ovaj kongres, koji će svim sudionicima omogućiti da doista nauče od najboljih svjetskih stručnjaka “, objašnjava Bagatin. iskustvo i stručnost mogu nam pomoći u poboljšanju zdravstvenog sustava, a naravno, podigli bismo i hrvatsko brendiranje za zdravstveni turizam. Hrvatska zaista ima puno toga za ponuditi, a oftalmologija, ortopedija, estetska i rekonstruktivna kirurgija, stomatologija i onkologija samo su neke od grana u kojima se možemo pohvaliti najnaprednijom tehnologijom, ali i najvećim stručnjacima. Zato se optimizacija zdravstvenih usluga i podrška pacijentima danas pojavljuju kao neke od najvažnijih tema u zdravstvu.

To su teme zbog kojih je organiziran ovaj kongres, koji će svim sudionicima omogućiti da doista nauče od najboljih svjetskih stručnjaka “, objašnjava Bagatin. kozmetička i rekonstruktivna kirurgija, stomatologija i onkologija samo su neke grane u kojima se možemo pohvaliti najnaprednijom tehnologijom, ali i najvećim stručnjacima. Zato se optimizacija zdravstvenih usluga i podrška pacijentima danas pojavljuju kao neke od najvažnijih tema u zdravstvu. To su teme zbog kojih je organiziran ovaj kongres, koji će svim sudionicima omogućiti da doista nauče od najboljih svjetskih stručnjaka “, objašnjava Bagatin. kozmetička i rekonstruktivna kirurgija, stomatologija i onkologija samo su neke grane u kojima se možemo pohvaliti najnaprednijom tehnologijom, ali i najvećim stručnjacima. Zato se optimizacija zdravstvenih usluga i podrška pacijentima danas pojavljuju kao neke od najvažnijih tema u zdravstvu. To su teme zbog kojih je organiziran ovaj kongres, koji će svim sudionicima omogućiti da doista nauče od najboljih svjetskih stručnjaka “, objašnjava Bagatin.

Prvi europski kongres o iskustvu i inovacijama s pacijentima

Teme kongresa obuhvatit će znanstvenu, kliničku, bihevioralnu i društvenu perspektivu, u rasponu od visoko teorijskog i inovativnog pristupa do primjera najbolje prakse. Program kongresa uključuje dizajn sustava poboljšanja iskustva s pacijentima, ulogu znanosti i umjetne inteligencije u razvoju usluga, mogućnosti ulaganja u razne usluge, međuljudske metode za poboljšanje skrbi o pacijentima, mobilne programe i aplikacije za osobnu njegu te puno informacija o budućnosti zdravstvene zaštite. S obzirom da je Clevelend Clinic suorganizator EPIC-a, najpoznatiji hrvatski kardiološki kirurg Tomislav Mihaljević i izvršni direktor vodeće zdravstvene ustanove u svijetu, svojim idejama, vizijom, inicijativama i iskustvom aktivno sudjeluje u organizaciji jedne od najvećih i najuglednijih bolnica. u SAD-u već u svijetu, s više od 60.000 zaposlenih, od čega su gotovo 12.000 medicinske sestre i 4.000 liječnika i znanstvenika iz 140 specijalnih područja. Kao vodeći medicinski inovator koji je spasio milijune života svojim otkrićima, ova klinika pridaje veliku važnost iskustvu pacijenata. Tako su kao jednu od prvih zdravstvenih ustanova na svijetu imenovali glavnog liječnika za iskustvo pacijenata i osnovali istoimeni ured. Sa podružnicama u Abu Dabiju i Torontu, uskoro otvaraju prvu na europskom kontinentu, u Londonu. Tako su kao jednu od prvih zdravstvenih ustanova na svijetu imenovali glavnog liječnika za iskustvo pacijenata i osnovali istoimeni ured. Sa podružnicama u Abu Dabiju i Torontu, uskoro otvaraju prvu na europskom kontinentu, u Londonu. Tako su kao jednu od prvih zdravstvenih ustanova na svijetu imenovali glavnog liječnika za iskustvo pacijenata i osnovali istoimeni ured. Sa podružnicama u Abu Dabiju i Torontu, uskoro otvaraju prvu na europskom kontinentu, u Londonu.

"Iskustvo pacijenta ovisi o mnogo više faktora od same medicinske intervencije. Pacijent treba empatiju, komunikaciju i, što je najvažnije, angažiran tim za kvalitetu. EPIC je prvi Europski kongres o iskustvu i inovacijama s pacijentima i usredotočit će se na nove načine pružanja kvalitete. sigurnu njegu u ozdravljujućem okruženju i kako tehnologija mijenja naše poglede na potrebe i potrebe pacijenata Naši će stručnjaci podijeliti sa sudionicima kongresa neke od inovacija koje smo razvili kako bi podržali pozitivniji put pacijenta, istovremeno stvarajući privlačnije iskustvo za naše pružatelje usluga briga širom svijeta ", kaže dr. sc. Tomislav Mihaljević.

O sudionicima će razgovarati stručnjaci klinike Cleveland, poput Joe Sweet, direktor međunarodnih projekata i Lori Kondas, izvršni direktor Ureda za iskustvo pacijenata, i Marija Skugor, direktorica obrazovanja u Institutu za endokrinologiju i metabolizam. Osim toga, EPIC će okupiti mnoge druge ugledne predavače.