Što smeta Nijemcima u restoranu?

Dvije trećine ispitanika očekuje da će im hrana biti poslužena u baru najkasnije 30 minuta


Izvor. Turizmoteka              Foto: Restaurant Pils Corner Munich

Koliko je vremena prihvatljivo čekati hranu u restoranu? Dvije trećine Nijemaca smeta kad njihova topla hrana nije na stolu nakon najmanje 30 minuta (64 posto). To je rezultiralo anketom instituta YouGov u ime njemačke novinske agencije.
Žene su manje tolerantne od muškaraca , stariji ispitanici nestrpljiviji od mlađih ljudi. Jednoj trećinai ispitanika prihvatljivo je čekanje 45 minuta ili više (32 posto). Čekanje od jednog sata i dalje prihvaća pet posto ispitanih.

Kada ga konobar postavi za stol gdje se već nalaze strani gosti, 59 posto ispitanika to prihvati, iako im se to obično ne sviđa. Jedna trećina (34 posto) smatra da je to neprihvatljivo i žalit će se.
Na pitanje koliko će ostaviti konobaru, uz zadovoljavajuću hranu i uslugu, ako je račun iznosio 50 eura - 13 posto ispitanika dalo bi "ispod dva eura". To je oko četiri posto računa. 75 posto ispitanika dalo bi između dva i pet eura , četiri posto ispitanika dalo bi i više. "Ja uopće ne ostavljam „bakšiš“", reklo je tri posto ispitanih.

Ocjena kvalitete usluge u njemačkim restoranima su ovakvei: dok 15 posto Nijemaca smatra da je usluga postala lošijom, za njih14 posto usluga je postala bolja. 59 posto ne vidi velike promjene .