Alltours očekuje rekordnu godinu

Alltoursov šef Willi Verhuven ove će godine poslati na odmor dva milijuna gostiju


Izvor: Turizmoteka                    Foto: Alltours

Alltours trenutno bilježi visoke dvoznamenkaste stope rasta svojih marki Alltours i Byebye u trenutnom zimskom poslu i za nadolazeće ljeto. Zimski rast prodaje iznosi 20 posto, ljetni 25 posto. Na kraju turističke godine 2020., Alltours očekuje da će prodaja rasti za 23 posto.

Šef Alltoursa Willi Verhuven zadovoljan je velikim plusom: "Postići ćemo cilj od 20 posto više gostiju i prvi put ćemo poslati preko dva milijuna gostiju na odmor."
Plus se, između ostalog, temelji na kapacitetima koji su se pojavili na tržištu uslijed bankrota nad Cookom. Nekoliko stotina hotela, uključujući više od 90 posto ekskluzivnih hotela koje je Cook prije ponudio, prešlo je u Alltours portfelj. Neke od tih kuća ljeti se mogu rezervirati i isključivo s Alltoursom.

Snažan last minute posao

Alltours trenutno ima jaku last-minute ponudu za zimu. Egipat (plus 50 posto) i Madeira (plus 38 posto) posebno su popularni. Indonezija je procvjetala među dalekim destinacijama. Alltours je uspio udvostručiti broj gostiju za tu zemlju jugoistočne Azije. Mauricijus ima 70 posto više gostiju. Alltours prijavljuje 50 posto više gostiju za Tajland.

Ljeti kupce Alltoursa sve više privlače Karibi. Kuba, gdje je Thomas Cook u prošlosti imao jak broj gostiju, i Dominikanska Republika postigli su stope rasta veće od 50 posto, ovaj puta s organizatorom iz Düsseldorfa. Broj gostiju u Meksiku čak se udvostručio i utrostručio na Mauricijusu. Daleke destinacije u cjelini bilježe 85 posto više rezervacija.

Španjolska kao glavno odredište

Španjolska je i dalje najvažnije odredište. Prema Verhuvenu, broj gostiju za Španjolsku i ove godine nastavit će se povećavati. Sukladno tome, turistički operator očekuje više od milijun gostiju za to popularno turističko odredište ove godine. Jer sve španjolske destinacije bilježe rast u pogledu brojeva rezervacija. Osobito obala, od Costa Brave i Costa del Sol do Costa del Luz, raste za 72 posto.

Drugo najvažnije odredište u Alltours portfelju je Grčka. Tamo organizator prijavljuje porast gostiju za 25 posto. U Egiptu je u tekućoj financijskoj godini 50 posto više gostiju. I Turska je u porastu od 20 posto u godini. Tu je i vrlo dobra potražnja za pojedinačnim putovanjima. Broj rezervacija za ljeto povećan je za 100 posto.