Smart Tourism Live Experience

Edukacija o aktualnim problemima i izazovima turizma, te svjetskim trendovima

Izvor i foto. Turizmoteka/smarttourism.live

Nalazimo se u periodu drastičnih promjena globalnog turističkog tržišta, uzrokovanih prvenstveno pandemijom Covid 19, a što je utjecalo na sve aspekte turizma i na hrvatskom tržištu.
Svaka kriza, istovremeno s pregrštom problema i opasnosti, donosi i priliku za unapređenje. Jednostavno, jer nas tjera na redizajn našeg razmišljanja, funkcioniranja i poslovanja te time provocira nova rješenja i razvoj.

Komunikacija, razmjena mišljenja, dijeljenje iskustava i učenje jednih od drugih – najbolji je put za suočavanje s krizom u poslovanju, kao i za traženje učinkovitih rješenja kako preživjeti, održati poslovanje ili razvijati se.

Cilj Smart Tourism Live Experience je ponuditi edukaciju osoblja na srednjim i visokim managerskim pozicijama u vidu jednodnevnih radionica koje obrađuju teme o kojima do sada još uvijek nismo imali gdje učiti, jer se promjene događaju u realnom vremenu, upravo sada - krizno upravljanje, Covid putovanja i nove navike turista, izvrsnost u poslovanju, novi oblici marketinga, hibridni eventi i suvremene manifestacije, digitalizacija i nove tehnologije te kako ih koristiti, pametni turizam i druge teme.

Smart Tourism Live Experience je inovativni model edukacija, networkinga i eventa uživo, kojim ćemo Vaše ključne djelatnike nakon dugo vremena izvući iz ureda i virtualnog svijeta brojnih webinara i vratiti ih u stvarnost, prenijeti im ključna aktualna znanja i iskustva te im omogućiti susrete s kolegama, edukatorima i potencijalno budućim partnerima uživo.

Radionice su organizirane u manjim grupama poštujući epidemiološke uvjete.
Edukacije vode istaknuti stručnjaci iz prakse domaćeg i svjetskog turizma, koji će polaznicima prenijeti osim znanja i svoja osobna iskustva, poslovanja u „novom normalnom“, podijeliti svoja očekivanja o turističkom tržištu u sljedećem periodu te niz savjeta i preporuka kako uspješno poslovati u ovom aktualnom i izazovnom periodu. Tijekom edukacija ugostit će i svoje kolege, druge stručnjake kao gost-predavače te time ostvariti dodatnu vrijednost za sve sudionike.

Na linku www.smarttourism.live nalaze se informacije o svim radionicama u periodu svibanj-lipanj 2021, a nakon ljeta slijedi nastavak s novim temama.
Prva radionica Krizno upravljanje u turizmu odvija se već 27.5.2021.g. i donosi nova znanja o kriznom upravljanju i najboljim praksama kriznog upravljanja. Radionica je namijenjena voditeljima i stručnjacima iz različitih organizacijskih jedinica turističkih poduzeća, posebice iz domene razvoja poslovanja, komunikacija, ljudskih potencijala i operacija.

Predavačica je Mary Ann Dizdar, stručnjakinja za ljudske potencijale i strateško planiranje, porijeklom iz SAD-a. Završila je fakultet za Međunarodno poslovanje u Kaliforniji te MBA te specijalizirala Strateški menadžment na fakultetu Donau-Universität Krems u Beču. Radila je kao konzultant, voditelj ljudskih potencijala, uspješno je uvodila razvojne projekte vezane za HRMIS, razvoj i korporativnu kulturu i komunikaciju. Nakon 25 godina rada u korporaciji, započela je proučavati i studirati područje pozitivne psihologije, odnosno dobrobiti i harmonije na radnom mjestu.