SAD: Najpopularnije destinacije u 2019.

Anketa o putničkim trendovima Travel Leaders grupe

Izvor i foto: Turizmoteka / Travel Leaders

Više od 3500 potrošača iz SAD-a sudjelovalo je u istraživanju i nevjerojatnih 96 posto njih izjavilo je da namjerava putovati na odmor u 2019. godini navodeći da će imati jedno ili više putovanja. Velika većina (76 posto) planira najmanje dva ili više putovanja iduće godine.

"Želja za putovanjem među sjevernoameričkim stanovništvom jača je nego ikad s povećanim fokusom na autentična, nezaboravna iskustva", izjavio je Ninan Chacko, izvršni direktor grupe Travel Leaders . “U našoj mreži s više od 52.000 putnička savjetnika, vidimo sve veći interes za specijalistička putovanja kao što su gastronomija, upoznavanje baštine i odredišta. Nadalje, mnogi ljudi nisu voljni odustati od odmora jer nemaju s kim putovati ili, u mnogim slučajevima, jednostavno žele sami putovati. Vidimo rast solo putovanja, a naši savjetnici i partneri u putničkim agencijama pojačavaju se i zadovoljavaju taj zahtjev s prilagođenim putovanjima za solo putnike ”, dodao je Chacko.

Na vrhu popisa najomiljenijih američkih destinacija potrošači su najviše zainteresirani za putovanje u 2019. godini na Havaje , a slijede ih Aljaska i Kalifornija . Top 10:

Havaji
Aljaska
Kalifornija
Florida
Louisiana
Kolorado
New York
Arizona
Montana
Washington DC


"Nekoliko država koje su ove godine u top 10 poznate se su po rekreativnim aktivnostima na otvorenom, nacionalnim parkovima i pustolovnim putovanjima, a sve to postaje sve popularnije kao poticaj za odmor", istaknuo je Chacko.

Među solo putnicima, najzanimljivije američke destinacije za putovanje u 2019. su:

Florida
Kalifornija
Havaji
New York
Aljaska

Glavna međunarodna odredišta koja su Amerikancima najviše zanimljiva za putovanja u 2019. godini su:

Karibi
Zapadna Europa
Meksiko
Kanada
Istočna Europa

Za američke solo putnike, najzanimljivije međunarodne regije za putovanje u 2019. su:

Zapadna Europa
Karibi
Velika Britanija / Irska
Istočna Europa
Australija

Dok četrdeset i tri posto ispitanika kaže da planira potrošiti više na putovanja i godišnjem odmoru u 2019. u odnosu na prethodnu godinu, u isto vrijeme, 'novac' je bio glavni razlog zbog kojeg su potrošači naveli da ne putuju više. Radne obveze i nedovoljno slobodnog vremena bili su drugi i treći najčešći razlog zbog kojeg su Amerikanci rekli da ne putuju češće.

Među solo putnicima, najpopularniji motiv putovanja (koji navodi 40 posto solo putnika) je putovati i samostalno istraživati, dok 25 posto navodi da se radije pridružuje organiziranom grupnom putovanju kada putuju solo. Trideset i pet posto pojedinačnih putnika voli sudjelovati u jednom ili više iskustava s vodičem tijekom putovanja.

"Postoje različite preferencije među solo putnicima", rekao je John Lovell , CTC, predsjednik grupe Travel Leaders Network and Leisure Group. “Postoje oni koji su vrlo neovisni i jako vole sami istraživati s manje strukturiranim itinererom. Drugi preferiraju udobnost i prijateljstvo grupnog putovanja kao što je SinglesCruise.com putovanje. Mnogi naši putnički savjetnici specijaliziraju se za samostalno putovanje i mogu pomoći potrošačima koji putuju solo identificirati najbolju opciju za odmor na temelju željenog stila putovanja. ”

Anketa o putničkim trendovima u putovanjima provedena je između rujna i listopada 2018. godine kod više od 3.500 potrošača.