Neka ovog proljeća vaša sigurna oaza zelenila i mira bude Nacionalni park „Krka“

Izvor i foto: Turizmoteka/NP Krka

Svako godišnje doba u prirodi je posebno. Proljeće je simbol buđenja prirode, početka njezina novog ciklusa, pa se s prvim proljetnim danima otvaraju i svi sadržaji u Nacionalnom parku „Krka“. S radom počinju recepcije od Skradinskog buka do Burnuma, otvaraju se prezentacijski sadržaji, ponovno plove izletnički brodovi. Ove godine novost su online ulaznice koje od sada možete kupiti, osim na portalu Parkovi Hrvatske, i na službenim mrežnim stranicama Parka. Zato planirajte posjet NP „Krka“ i tako što ćete u samo nekoliko klikova zakoračiti u svijet jedinstvenih prirodnih ljepota i vrijedne kulturnopovijesne baštine.

Zahvaljujući online ulaznicama, posjetitelji mogu izravno ući u Park, bez čekanja u redu na recepciji. U skladu s aktivnostima kontinuiranog unaprjeđenja usluge, ali i s očuvanjem i zaštitom okoliša, ulaznicu ne treba ispisati, već je dovoljno predočiti je na mobilnom uređaju. Ako ste kupili jednokratnu ulaznicu za posjet svim kopnenim lokalitetima NP „Krka“ u jednom danu, možete ući kroz sve ulaze u Park, a itinerar slažiti sami. U planiranju obilaska, u različitim vremenskim intervalima, mogu vam pomoći i naši prijedlozi. Kartu za izlet brodom možete kupiti kad dođete u Park. Planirate li takav izlet, preporučamo dolazak u jutarnjim satima, kako biste bez žurbe posjetili različite sadržaje.

Pred vama je dan ispunjen uživanjem u prirodi nemjerljive ljepote i izuzetnoj kulturnopovijesnoj baštini, koja se savršeno uklopila u okolišu krške rijeke, u kojem odolijeva prolaznosti vremena već tisućama godina. Na raspolaganju su vam naše pješačke staze i biciklističke rute, opremljene edukativnim pločama s informacijama o brojnim biljnim i životinjskim vrstama u Parku, od kojih su mnoge endemi. Za dodatne informacije tu su naši informatori i prezentatori, uvijek na usluzi, kao i vođene ture koje, zahvaljujući našim izvanrednim vodičima, u Nacionalnom parku „Krka“ slove kao posebna atrakcija.

Ako vam se posjet Nacionalnom parku „Krka“ toliko svidi da poželite da ga iskuse i vaši prijatelji, članovi obitelji ili partneri, na svim recepcijama u Parku možete kupiti darovnu karticu za članstvo u Klubu prijatelja Krke. Dobro će doći i vama samima ako se želite vratiti na Krku jer omogućuje neograničen broj posjeta Parku u jednoj godini.