Europske zemlje koje imaju najbolje ocijenjene nacionalne parkove

Zemlja s najbolje ocijenjenim nacionalnim parkovima je Ukrajina, s prosječnom ocjenom TripAdvisor od 9,73 od 10

Foto: Nacionalni park Triglav/Slovenija

Izvor i foto: Turizmoteka/saveonenergy.com/uk

Nije tajna da je Europa dom nekim od najljepših mjesta zaštićene prirode na svijetu; od gustih šuma do blistavih jezera, šetnja jednim od tih europskih nacionalnih parkova pružit će vam potreban boravak na svježem zraku.
Stručnjaci na SaveOnEnergy.com/uk proveli su istraživanje kako bi otkrili u kojoj se zemlji nalaze najbolje ocjenjeni nacionalni parkovi u Europi, prema TripAdvisoru.

Rezultati

Zemlja s najbolje ocijenjenim nacionalnim parkovima, s ukupno 8 parkova i prosječnom ocjenom TripAdvisor od 9,73, je Ukrajina.
Nacionalni park u Ukrajini s najvišom ocjenom je Nacionalni park prirode Karpati, osnovan 1980. godine radi zaštite krajolika Karpatskih planina. Taj se park nalazi u Ivano-Frankivskoj oblasti i prostire se na 515,7 km².

Slijedi Slovenija! Iako imaju samo 1 Nacionalni park za ponuditi, krajolik je prekrasan, što rezultira prosječnom ocjenom TripAdvisor od 9,72. Triglavski nacionalni park pokriva 4% slovenskog teritorija i jedan je od najvećih nacionalnih rezervata u cijeloj Europi.

Na trećem mjestu je Slovačka sa 9 nacionalnih parkova i prosječnom ocjenom TripAdvisor od 9,69.
Na četvrtom je mjestu Bugarska s prosječnom ocjenom TripAdvisor od 9,64, a na petom mjestu s prosječnom ocjenom TripAdvisor od 9,60 je Švicarska.
Top 10 zaokružuje Velika Britanija, s 15 nacionalnih parkova koje nude i prosječnom ocjenom TripAdvisor od 9,45. U Velikoj Britaniji, Nacionalni park Pembrokeshire Coast ima najvišu ocjenu Trip Advisor s 9,73. To čudo prirode nalazi se uz obalu Pembrokeshire u zapadnom Walesu i osnovano je 1952. godine.

Na ljestvici ocjena koju je izradio Trip Advisor Hrvatska sa svojih 8 nacionalnih parkova, ukupno smještenih na 145 četvornih kilometara dobila je ukupnu ocijenu 8,89.

Za više informacija o nacionalnim parkovima iz svake zemlje, pogledajte post na blogu.