Razgovor o najnovijim trendovima ulaganja u hotele i potencijalnim investicijskim projektima

Adria Hotel Forum 2020 se vraća u Zagreb

Izvor i foto: Turizmoteka/AHF

Adria Hotel Forum (AHF), vodeća hotelsko investicijska konferencija u jugoistočnoj Europi, vraća se u Zagreb 18. - 19. veljače 2020. Konferencija godišnje privlači ugledne međunarodne hotelske vlasnike, investitore, menadžment kompanije i stručnjake iz područja financija i savjetovanja. Nedavno, AHF je akviziran od strane poznatog svjetskog organizatora hotelskih konferencija Bench Events te će sada biti organiziran kao događaj u sklopu novog niza hotelskih investicijskih konferencija pod nazivom „IDEEA“ koji se fokusiraju na regije Srednje, Južne i Istočne Europe i CIS-a. Vodeća konferencija u sklopu IDEEA održati će se u Pragu u svibnju 2020., a očekuje se da će uskoro biti najavljene i druge povezane konferencije.

Marina Franolić, osnivačica Adria Hotel Foruma i sada direktorica za Centralnu i Istočnu Europu u Bench Events, rekla je: „Naši sudionici, sponzori i investitori će imati koristi od globalnog pristupa AHF-u u budućnosti. Drago nam je što se možemo vratiti u Hrvatsku zbog njezine dinamičnosti kao destinacije u razvoju. Kao dio IDEEA platforme, očekujemo veću vidljivost međunarodnih igrača u regiji. "

Jonathan Worsley, predsjednik Bench Events, komentirao je: „Izuzetno nam je drago što smo sada dodali AHF našem globalnom portfelju hotelsko investicijskih konferencija. AHF predstavlja mogućnosti regionalnog razvoja u industriji koji obećava, prekrasno je biti dio toga. Bench Events je naporno radio na izgradnji poslovnih događanja koji uistinu utječu na industriju i gospodarstva u kojima se održavaju. S AHF-om i IDEEA-om nastavljamo ispunjavati svoja obećanja i veselimo se uzbudljivom nizu događaja 2020.! “

Adria Hotel Forum 2020 usredotočen je na mogućnosti rasta sve veće ponude novih hotelskih proizvoda koji dolaze na regionalno tržište. Diskusije na konferenciji osmišljene su tako da uključe razmjenu znanja između onih koji donose odluke o ulaganju u hotele, istovremeno raspravljajući o transformirajućim trendovima i budućim implikacijama za regionalnu industriju.

Hotelska industrija u jugoistočnoj Europi suočila se s raznim promjenama tijekom protekle godine. Tržište Hrvatske suočava se s jakom konkurencijom Grčke i Turske, dok druge destinacije poput Crne Gore, Albanije i Slovenije i dalje privlače investitore u hotelijerstvo zbog jačeg rasta turizma. Podaci za 2019. godinu u indeksu konkurentnosti za putovanja i turizam (Travel & Tourism Competitiveness Indeks) pokazuju kako su se Hrvatska, Slovenija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Srbija i Albanija pomakle za nekoliko pozicija u posljednjih godinu dana. Očekuje se da će se vlasnici hotela, investitori i operatori s ključnih tržišta regije okupiti na Forumu radi dogovora, umrežavanja i rasprava tijekom dvodnevnog događaja.

Prema riječima organizatora Adria Hotel Foruma, međunarodni investitori su najviše zainteresirani za ključna gradska tržišta. Međutim, postoji interes za Hrvatsku, Sloveniju i Crnu Goru i za obalnim turističkim projektima. Postoji više lokalnih nego međunarodnih ulagača koji potiču temeljni interes, unatoč tome što su profiti hotelskih kompanije veći u odnosu na ostatak Europe. Također, tijekom posljednje tri godine dogodile su se mnoge transakcije portfelja te se stoga očekuje da će nove transakcije biti uglavnom transakcije pojedinačnih nekretnina.

Za više informacija o Adria Hotel Forumu 2020, posjetite adria-forum.com