Lürssenovi ljudi u Opatiji: Koga su novi vlasnici postavili na čelo Liburnia riviera hotela

Izvor i foto: LIDER
Autor: Goran Litvan

U Sudskom registru potvrđeno je da su LIBURNIA RIVIERA HOTELI iz Opatije dobili novu Upravu nakon ostavke dosadašnje. Novi predsjednik Uprave je Heimo Waldemar Hirn (umjesto Giorgia Caduma), a član Uprave je Johannes Böck (umjesto Dine Hrelje).

Posljedica je to vlasničke promjene iz srpnja, kad je tvrtka GITONE ADRIATIC kupila 53,94 posto dionica LRH-a od četiri tvrtke Darka Ostoje - SNH ALFA, SNH BETA, SNH GAMA I SN PECTINATUS.

Tada je novi većinski vlasnik obavijestio o nastanku obveze objavljivanja ponude za preuzimanje, a ovih je dana objavio i cijenu ponude - 4761,17 kuna po dionici, što je tisuću kuna više od zakonske obveze – prosječne ponderirane cijene tri mjeseca prije ponude. Za to GITONE treba osigurati 660 milijuna kuna.

LRH upravlja s 19 hotela na Opatijskoj rivijeri, a grad Opatija i općine Lovran, Matulji i Mošćenička Draga od prodaje svojih 25 posto dionica mogli bi zaraditi oko 360 milijuna kuna.Usporedbe radi, ukupni prihodi proračuna tih lokalnih jedinica za 2019. iznose oko 234 milijuna kuna.