Zbogom subotnjim maškaranim zabavama

Izvor i foto: TZG Crikvenica

Ugodan, sunčan i topao vikend je iza nas. Bilo je veselo i zabavno, ispratili smo subotnje maškarane zabave u Crikvenici, a dočekali novoga mesopusta.

Subotnje je jutro mirisalo na ljubav, zdravlje i, naravno, maškare. Održala se Maškarana šetnja do Kotora i Drenina, koja je okupila brojne velike i male sudionike. Bilo je to opušteno druženje i rekreacija u prirodi, a zahvaljujući Osnovnoj školi Zvonka Cara iz Crikvenice, ovogodišnja je maškarana šetnja humanitarnog karaktera – sakupljali su se prilozi za dječju onkologiju bolnice „Rebro.“
Večer u Gradskoj sportskoj dvorani obilježilo je tradicionalno krštenje lutka mesopusta, krivca za sve nedaće u 2019. godini. Ponuđeno je da se zove Fuš-maher, Mutikaša ili Profitko, no u konačnici je ipak pobijedio posljednji navedeni prijedlog. Profitko je svjedočio posljednjoj maškaranoj zabavi i uvjerio se da zanimljive foto-galerije na www.maskare.net uživo izgledaju još bolje. U istoj smo večeri mogli uživati u raznovrsnim melodijama – najprije uz grupu „Point“, potom su na maškaranu pozornicu stigli veseli tamburaši „Gazde“, a posebno je zanimljiv bio Orijentalni ples.
Nedjeljno je poslijepodne na čajanci i tomboli u Hotelu „International“ u Crikvenici proteklo uz zabavu, pjesmu, ples i puno igre.
Iako su maškarane subotnje zabave, nažalost, završile, još stignete iskoristiti pogodnosti i popuste koje pruža „Vesela maškarana škrinjica“ u Crikvenici, a detaljnije informacije vas čekaju u letku Maškara 2020. ili na www.maskare.net.

Organizator: Turistička zajednica Grada Crikvenice
Suorganizatori: „Fine Food“, „Eko- Murvica“ d.o.o., „Jadran“ d.d.