Romantika u Saloni

Izvor i foto: dalmatia.hr

„Romantika u Saloni“ je kulturno turistička manifestacija koja će se održati  9. kolovoza u sklopu arheološkog lokaliteta Salona. Cilj ove manifestacije je “oživljavanje” povijesti kroz kvalitetnu i autentičnu interpretaciju antičke baštine organizacijom tematske večeri s kojom se na kreativan način prikazuje život u Saloni u antičko doba.

Ta manifestacija doprinosi promidžbi antičke Salone, ali i unaprijeđenju kvalitete sadržaja na lokalitetu Salona. U suradnji s hotelom Salona Palace i agencijom Dreamtime events Croatia Turistička zajednica grada Solina prirediti rekonstrukcija antičkog vjenčanja u vrtu Tusculum. Riječ je o novom turističkom proizvodu kojim se želi inozemnom turističkom tržištu ponuditi antičko vjenčanje u Saloni.

Ovom večeri organizator želi prikazati kako je izgledalo rimsko vjenčanje, na koji način se uljepšavala mladenka i mladoženja, kako je izgledala antička gozba i sama ceremonija vjenčanja. Večer će obilježiti nastup mladog pijanista Marina Limića.
Osim toga, 9.kolovoza u večeri Antika uz Jadro dašak antike uselit će u centar grada- mali Glorijet gdje će se upriličiti sajam antičkih zanata--kovač lončar, košačar, toge, radionica antičkih suvenira, mozaika, prodaja proizvoda za uljepšavanje te glazbeni nastup Stipana Popovića i Ivane Kenk Kalebić (mandolina i gitara). Ulaz na manifestacije uz organizirani prijevoz iz Splita je besplatan.