Opatija: Sajam Relax Adria


Izvor i foto:  Turizam info

U Opatiji se od četvrtka, 15. do subote, 17. ožujka održava jedini specijalizirani sajam u Hrvatskoj, čiji je izložbeni program usmjeren na opremanje hotela i kuća za odmor pred turističku sezonu. Relax Adria se održava u Sportskoj dvorani Marino Cvetković, a osim samom turističkom sektoru, namijenjen je i arhitektima i projektantima. Ove godine nastupa više od 60 izlagača iz Hrvatske, Slovenije, Austrije, Italije i Češke, koji će predstaviti svoje najbolje proizvode

 Prema najavama, hrvatski turizam očekuje još jedna odlična sezona, u kojoj bi imperativ trebala biti kvaliteta turističke ponude. Upravo s ciljem da se turističkim djelatnicima na jednom mjestu predstave svi dobavljači čija ponuda obuhvaća proizvode i usluge za podizanje kvalitete te opremanje hotela i kuća za odmor pred turističku sezonu, sajam Relax Adria i ove godine u Opatiji okuplja vodeće tvrtke.


SVE ZA GRADNJU BAZENA
Sajam Relax Adria pokazat će sve novosti vezane za gradnju bazena, od novih modela tehnologija gradnje do održavanja bazenske vode, kao i samog bazena nakon razdoblja upotrebe. Upravo su se bazeni u posljednjih nekoliko godina pokazali kao jedan od najboljih sadržaja kada je riječ o produljenju turističke sezone i popunjavanju kapaciteta, pa je ovo prilika za sve one koji razmišljaju o ovoj investiciji da na licu mjesta saznaju sve što ih zanima, i to od priznatih hrvatskih i inozemnih stručnjaka.

Osim na bazene, naglasak je u izlagačkom programu stavljen i na dodatne usluge - od projektiranja i gradnje manjeg ili većeg wellnessa ili investicija u fitness opremu. Tako će se osim primjerice Klafs sauni, na sajmu Relax Adria prezentirati i popularne barrel saune koje su posebno atraktivne za ponudu obiteljskog smještaja, kao i “tailor made” sprave za fitness, te najbolji brendovi hidromasažnih bazena - Jacuzzi, Sundance, Swim Spa, Pool Lounge i ostali.

Kako saznajemo od direktora sajma Adriana Požarića, velik je dio izlagačkog programa posvećen i opremanju terasa i vanjskih prostora.
- Danas turistički objekti jednaku pažnju moraju posvetiti svim detaljima, pa je velik dio sajma okrenut finalnom, vanjskom uređenju. Predstavljamo širok raspon namještaja za terase, ležaljke, suncobrane, kao i linije podnih obloga, opločnika te usluge i alate za održavanje, pojasnio je Požarić, dodajući kako izlagački prostor obuhvaća i namještaj za interijere, te program tendi i zaštite od sunca, a sve to kroz boutique koncept manjeg sajma, gdje se na jednom mjestu mogu vidjeti pomno odabrani brendovi.

Uz izlagački dio, sajam Relax Adria ima i zanimljiv popratni program predavanja koja su osim samim vlasnicima hotela i kuća za odmor, namijenjena arhitektima i projektantima.

Četvrtak, 15. ožujka dan je posvećen uređenju, projektiranju bazena i spa sadržaja. Osim o novim tehnologijama gradnje bazena kao što su primjerice metalne konstrukcije, biti će riječi i o najčešćim greškama pri projektiranju wellnessa. Društvo arhitekata Rijeka predstaviti će aktualne načine gradnje bazena u turističkim objektima - od minimalne dužine sunčališta, pozicije, podloge, pozicioniranja vanjskih objekata te detalja kao što su udaljenost bazena od glavnog objekta ili pak trendova plivačkih bazena u kućama za odmor.

Program se nastavlja u petak, 16. ožujka, kada se održava Forum obiteljskog smještaja Kvarnera u organizaciji Hrvatske gospodarske komore - Županijske komore Rijeka. Tu će domaćini u obiteljskom smještaju imati priliku poslušati niz predavanja vezanih za unapređenje poslovanja, te razmijeniti znanja i iskustva.


____________________

O Sajmu Relax Adria
Sajam Relax Adria je projekt časopisa Turizam info, pokrenut nakon uspješnog sajma HoReCa Adria koji se održava svake godine u studenom, no Relax Adria daje naglasak na finalno opremanje vanjskih prostora i pripremu turističkih objekata pred sezonu. Sajam posjećuje više od 3.000 posjetitelja iz cijele Hrvatske i Slovenije, a osim turističkom sektoru, te arhitektima i projektantima, namijenjen je i svima ostalima koji investiraju u segment gradnje bazena, uređenja okoliša i terasa. Organizira se uz pokroviteljstvo i podršku Grada Opatije, Hrvatske gospodarske komore i Turističke zajednice Grada Opatije.

Radno vrijeme sajma
Četvrtak, 15.03. od 10 do 18 sati
Petak, 16.03. od 10 do 18 sati
Subota, 17.03. od 10 do 17 sati

Ulaz na sajam je moguć isključivo uz ulaznicu koja se može preuzeti na www.relaxadria.com.